Spar penge på bilferien med billeje fra Flensborg i Tyskland. Foto: ceiling

En ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen af omkostningerne ved at køre til Sydeuropa i egen bil viser, at den samlede regning nemt kan løbe op i 10.000 kroner, når slid og værditab på bilen medregnes.

Ifølge chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm regner mange med, at det kun er udgiften til brændstof, som skal medregnes i det samlede regnskab for en bilferie.

– Men de reelle omkostninger omfatter eksempelvis også slid på bilen og ikke mindst værditabet, når der kommer flere kilometer på kilometertælleren. Og selv om den regning først kommer senere, så er det ret beset en omkostning, du skal kalkulere med, når du sammenligner prisen på bilturen med eksempelvis en flyrejse, siger han.

Derfor skal man som en tommelfingerregel regne med ‘forbrugsafhængige omkostninger’ på cirka 3 kroner per kilometer på en bilferie til Sydeuropa, hvilket ifølge Martin Lundholm betyder, at man cirka skal gange dieseludgiften med en faktor 4,5 og benzinudgiften med faktor 3,5 for at få det reelle billede af transportomkostningerne på en bilferie i egen bil.

Læs også: Benzinpriser – aktuelle priser på benzin og diesel

Billigere bilferie med billeje fra Flensborg

Er man kun få personer i bilen, vil det ifølge undersøgelsen derfor ofte være billigere at flyve til rejsemålet i stedet for at køre selv. Ønsker man stadig en ferie med den fleksibilitet en bil giver, er det så oplagt at kombinere flyrejsen med billig billeje.

Ønsker I en kør-selv ferie, er billeje stadig en mulighed for at spare penge. Mange danske ferierejsende har således opdaget, at de lave tyske priser på billeje i Flensborg lige syd for grænsen er en oplagt mulighed for at tage på bilferie uden at slide på egen bil. Fremfor at køre hele vejen sydpå i egen bil, vælger mange således at stille bilen i Flensborg og fortsætte bilferien i en billig lejebil, hvorved man undgår at påføre sin egen bil det slid og værditab en lang tur sydpå uvægerligt vil give.

Læs mere om billig billeje i Flensborg, eller autocamper-udlejning i Flensborg.

Har I brug for en billig lejebil i ferien? Hvad enten I vil flyve eller køre selv, kan I nemt finde billig billeje i søgemaskinen her på Billeje.info. I samarbejde med en af verdens førende billejeformidlere, CarTrawler, finder billeje-søgemaskinen de bedste priser på lejebiler i Flensborg og populære feriedestinationer i hele Europa, og gør det let for jer at finde netop den lejebil, som passer til jeres behov i ferien.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *