Skal du holde ferie i Skandinavien og bestille billig billeje finder du nemt og hurtig en lejebil her på billejeinfo. I søgemaskinen finder du biludlejning i alle større byer og lufthavne i Skandinavien.

Betegnelsen Skandinavien refererer nu til dags ofte kun til landene Norge og Sverige, der tilsammen danner den Skandinaviske Halvø, samt Danmark. Mange mennesker ville imidlertid også inkludere Finland, Island samt Færøerne, hvoraf sidstnævnte hører til Danmark. Disse lande tilsammen betegnes også som de Nordiske Lande eller Norden.

Kulturelt, geografisk og geologisk har de skandinaviske lande meget til fælles. Alle landene er præget af et koldt, fugtigt og ofte barsk klima, som dog i visse dele af Skandinavien mildnes af virkningerne fra Golfstrømmen. Alle fem lande har en høj grad af etnisk og religiøs homogenitet til fæles. I alle dele af Skandinavien er langt den overvejende del af befolkningen lutheranere. Sprogene i fire af landene er nært beslægtet, medens det finske sprog er grundliggende forskelligt fra disse og snarere beslægtet med estisk. Også de historiske relationer er meget tætte og gennem 1400-tallet var landene forenet under den danske krone. I fem århundreder, indtil 1809, var Finland under svensk herredømme, og svensk var sproget i de herskende klasser. I næsten et århundrede, indtil 1905, hørte Norge under den svenske krone, og Island opnåede først selvstændighed i 1944 efter at have hørt under dansk styre og overherredømme i omkring fem århundreder. Grønland, der er beliggende vest for Island, har siden begyndelsen af 1700-tallet været en del af Danmark, men i etnisk henseende har dette land sit eget særpræg, og også rent geografisk ligger det tættere på Nordamerika. Skønt Grønland fik hjemmestyre i 1970, er dets indbyggere stadig danske statsborgere, og Danmark kontrollerer udenrigspolitikken.

På trods af klimatiske vanskeligheder har den skandinaviske økonomi traditionelt været stærkt afhængig af landbrug og fiskeri. De forbedringer inden for landbrugets teknik og teknologi, der fulgte i kølvandet på den industrielle revolution, var længe om at blive ført ud i livet i Skandinavien, og indtil slutningen af 1800-tallet var økonomien i denne region stagnerende. De seneste år har imidlertid været præget af såvel betydelige teknologiske fremskridt samt en stigende industrialisering, og i dag er skandinavisk levestandard blandt de højeste i Europa.

Læs mere om billeje i Skandinavien på Google eller Wikipedia

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *