Autocamper ved søFoto: MemoryCatcher, Pixabay License

De sidste par år er der blevet vendt op og ned på danskernes feriemønstre. Selvom vi til sommer formentlig igen i vid udstrækning kan rejse som normalt, har mange af os opdaget nye måder at holder ferie på. Efterspørgsel på leje af autocampere er for eksempel steget eksplosivt. Vil du også nyde en ferie med masser af frihed og kvalitetstid med familien? Så læs med her og få vores bedste tips til en vellykket ferie i en lejet autocamper.

Det er ikke kun herhjemme at forhandlere og udlejere af autocampere i disse år oplever en stærkt stigende interesse for campinglivet. Også i resten af Europa har mange fået øjnene op for de fordele, der er ved denne ferieform. Bemærkelsesværdigt er det især, at en hel ny generation af unge og børnefamilier har kastet deres kærlighed på især autocampere.

Ferie med mere frihed

Engang var autocampere mest noget man forbandt med hippier i ombyggede folkevognsrugbrød, som ikke havde noget imod at leve lidt primitivt. Der er dog været en rivende udvikling inden for autocampere, så du i dag kan få dem i næsten alle størrelser og med alle tænkelige bekvemmeligheder. Derfor er de blevet et populært alternativ til ikke blot den traditionelle campingvogn, men også til sommerhuse og lystbåde.

Den helt store fordel ved at tage på ferie i en autocamper, hvad enten det er med hele familien i et at de store motorhomes eller som par i en mindre campervan, er en høj grad af frihed. Du er ikke begrænset til at blive ét bestemt sted som i et sommerhus, men kan i stedet udforske mange forskellige steder i løbet af ferien. Autocamperen er med andre ord en alt-i-én løsning, hvor du både får en fast base, men samtidig nemt kan flytte dig.

Du er ikke afhængig af eksterne faciliteter, fordi du har det hele i autocamperen. Denne uafhængighed åbner op for en hel anden type ferie, end du er vant til. Du kan rejse rundt i dit eget tempo og slipper for at checke ind og ud af hoteller. Samtidig kan du besøge og overnatte i mere afsides områder, hvor der er langt til nærmeste hotel. Det er for eksempel derfor, at det giver rigtig god mening at leje en autocamper på Island. Når du har alt, du skal bruge med dig, gør det ikke noget at standarden på de islandske campingpladser er lidt lavere end du måske er vant til fra Danmark.

Billigere at leje end at eje

Der er mange fordele ved autocampere, også sammenlignet med campingvogne. Det er dog ikke til at komme uden om, at det til sammenligning er dyrt at købe sin egen autocamper. De fås ganske vist i mange prisklasser. Men de billigste koster typisk omkring 450.000 kr., og vil du have en af de store, veludstyrede modeller, kan det sagtens løbe op i et par millioner.

Har du ikke mulighed for at lave så stor en investering, eller vil du gerne først teste om dette i det hele taget er en ferieform for dig? Så lej en autocamper i stedet!

Mange penge at spare på autocampere i Tyskland

Det koster selvfølgelig mere at leje en autocamper end en almindelig lejebil. Men booker du i god tid, behøver det ikke sprænge feriebudgettet. Specielt ikke hvis du lejer på den anden side af grænsen. Der er da også mange danskere, som har opdaget fordelen ved at leje deres autocamper i Flensborg. Her tilbyder mange af udlejerne, at du kan parkere din egen bil hos dem, mens du drager videre på eventyr i din autocamper.

Tyskerne er selv glade for at campinglivet, så der også mange andre steder i vores naboland, du kan udnytte de billige lejepriser. Der er for eksempel også mange danskere, som vælger afhente deres autocamper i Berlin. Her starter mange uden tvivl ferien med et par dages sightseeing og kulturelle oplevelser i den spændende hovedstad. Derefter er Berlin et glimrende udgangspunkt for en kør-selv-ferie.

Godt at vide, når du lejer en autocamper

  • Overnatning: Interessen for autocamping har fået et gevaldigt boost de seneste par år, men er dog ikke helt ny. Særligt i udlandet finder du derfor allerede masser af camping- og rastepladser, som henvender sig til specifikt til autocampere. Du kan ofte også finde steder, hvor du kan holde ind for natten gratis.
  • Kørekort: Med et almindeligt kørekort (kategori B) kan du leje de fleste motorhomes og campervans. Kræves der stort kørekort, gør udlejeren normalt opmærksom på det ved bestilling.
  • Husk ekstraudstyr: Lejeprisen for din autocamper inkluderer en del standardudstyr, men vær opmærksom på at for eksempel sengetøj, grill, campingbord og stole typisk skal tilvælges som ekstraudstyr.

Du kan finde mange flere nyttige tips og information i vores guide til leje af autocamper.

Lej din autocamper online

Det vigtigste råd i forbindelse med leje af en autocamper, hvad enten det er herhjemme eller i udlandet, er at sammenligne priser og booke i god tid før afrejse. Det kan du nemt gøre i søgemaskinen her på siden, hvor du med én søgning kan se de bedste tilbud fra en hel række forskellige udlejere. Du kan naturligvis klikke på hver enkelt autocamper i prisoversigten for at se detaljerede oplysninger om faciliteter, kilometerbegrænsninger osv., inden du bestiller.

På grund af autocampernes hastigt stigende popularitet er der særligt i ferieperioderne rift om mest populære modeller. Bestil derfor gerne din autocamper i god tid før afrejse, hvis du vil være sikker på at få en i den rette størrelse til den billigste pris.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *