Lissabon og Faro er to af de mest populære indgange til Portugal for turister. De fleste som rejser hertil nøjes med enten af bruge ferien i hovedstaden eller ved de smukke strande i Algave. Det kan dog også varmt anbefales at leje en bil og køre turen langs kysten mellem de to byer.

Ferie i eget tempo med billeje

Kører du direkte, kan turen mellem Lissabon og Faro gøres på under tre timer. Vil du opleve den fantastiske natur og kultur, Portugal byder på, bør du dog afsætte meget mere tid. På en tur ned langs Portugals sydvestlige kyststrækning, venter der dig således talrige fantastiske strande, charmerende byer og ægte portugisisk gæstfrihed.

Afhenter du din lejebil i Lissabon – i lufthavnen eller inde i byen – og vil du have det hele med, kan du eventuelt starte med at køre i den “forkerte” retning til den berømte paladsby Sintra. Tag eventuelt vejen ud langs den smukke Lissabonkyst, hvor du passerer gennem Estoril og slå eventuelt også vejen helt ned forbi Cabo da Roca, Europas vestligste punkt. Fra Lissabon kan du dog også bare vælge at køre direkte mod syd over Ponte 25 de April broen ned mod Parque Natural da Arrábida, hvor du kan gøre turens første stop for at tage en dukkert fra en af de små, fantastiske strande. Læg eventuelt også her vejen hen forbi Sesimbra, en hyggelig fiskerby.

Fantastiske strande og alt godt fra havet

Måske vælger du allerede her at tage den første overnatning, men kan du løsrive dig går turen videre mod først de fredelige strande ved Comporta og dernæst Porto Covo. Her finder du masser af små, hyggelige familiedrevne restauranter og gode surfsteder.

Nærheden til havet betyder naturligvis, at denne tur mod Algarve er en oplagt chance for at nyde godt af de traditionelle fiskeretter, som præger restauranternes menukort. Med undtagelse af dig, som skal sidde bag rattet, er det også næsten obligatorisk at benytte chancen for at nyde godt af regionens gode vine. Særligt Vinho verdes er populære og gode på disse kanter.

Cabo da Roca

Cabo da Roca. Foto: mat’s eye, CC.

Når du kommer et stykke ned i Algarve, Portugals sydligste region, kan et stop ved Arrifana anbefales. Især hvis du er til vandsport, er denne Blå Flag strand fantastisk. Stræk eventuelt også benene med en gåtur op til ruinerne af borgen, hvorfra der er en flot udsigt over Vicentina-kysten.

Det bliver mere turistet desto nærmere du kommer Algarvekystens populære badebyer. Det gælder også Faro. Men det er dog stadig muligt at finde mange idylliske steder, når du har din egen lejebil til rådighed. Med en-vejs billeje er det nemt at aflevere bilen og flyve hjem fra Faro, hvorfra der normalt er gode flyforbindelser til Danmark.

Find billig billeje i Portugal

Hvad enten du vil starte din kør-selv ferie i Lissabon eller Faro, er det en god ide at bestille din lejebil hjemmefra. Så er du sikker på at få den type køretøj, du har brug for – til den bedste pris.

Du kan brug søgemaskinen øverst her på siden til nemt at finde og bestille den billigste billeje i Portugal. Søgemaskinen fra CarTrawler dækker alle større byer og lufthavn i landet, ligesom den ikke blot indhenter priser fra ét biludlejningsfirma, men giver dig en liste over de bedste tilbud fra en lang række store og små udlejere.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder
 1. Hanne hansen
  Hanne hansen says:

  Har du/I et godt forslag til at køre inde i landet fra Lissabon til Faro, så vil vi køre kystvejen retur.
  14 dage ult september tak

  Svar
  • Lars Krogh Jensen
   Lars Krogh Jensen says:

   Hej Hanne,

   jeg ville starte med at køre til Évora, som ligger ca. 1,5 time øst for Lissabon. Det er en skøn Middelalderby, som bl.a. har en meget flot akvædukt og et meget specielt kapel. Derfra mod syd til Beja og videre til nationalparken Vale do Guadiana, som er et godt vandreområde. Man kan så tage den “lige” vej (okay, den er ikke så lige, men i hvert fald større) langs grænsen til Spanien ned til kysten, og så tage A22 vestpå til Faro, eller man kan tage den snørklede ved gennem øde bjerge og komme ind til Faro nordfra.

   Uanset hvad, så sørg for at have rigeligt tid til turen den anden vej op langs kysten også. God tur!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *