Udforsk det smukke alpeland med en lejebil. Foto: Lenny K Photography, Creative Commons.

Schweiz er ikke en del af EU. Det kan have betydning for dig, der ønsker at leje en bil i Schweiz. Du skal således være opmærksom på reglerne for din lejebil, hvis du har planer om at køre videre fra det smukke alpeland til et af nabolandene.

Forbudt at krydse grænsen i schweizisk indregistreret lejebil

For nogle få år siden indførtes en ny forordning, som satte snævre grænser for, hvornår firmabiler som ikke er indregistreret i EU, må benyttes af EU-borgere i EU. Som EU-borger betyder det, at du ikke må benytte en firmabil indregistreret i et ikke-EU land – som Schweiz – i EU.

Lejebiler nævnes tilsyneladende ikke specifikt i forordningen, men der er dog rapporter om, at også lejebiler indregistret i Schweiz omfattes.

Der er således rapporter om tilfælde, hvor billeje-kunder fra EU har oplevet, at de ikke kan få lov at køre en lejebil fra Schweiz over grænsen til et af EU-nabolandene.

Da mange rejsende EU-borgere, ønsker at fortsætte med billeje fra både Genève Lufthavn og Zürich Lufthavn til destinationer i Frankrig, Italien, Østrig eller Tyskland, er det vigtigt at kende til denne regel.

Billeje i Schweiz? Det skal du huske

Ikke overraskende vakte den nye EU-regel i sin tid ikke just begejstring hos biludlejningsselskaberne. Til The Guardian kaldte en repræsentant fra et ikke-nanvgivet biludlejningsselskab den nye regel for “fuldstændig latterlig”.

En talperson fra EU-kommissionen forsvarede dog den nye regel og oplyste, at biludlejningsselskaber i Schweiz allerede tilbyder EU-indregistrerede lejebiler til kunder fra EU, som i en af disse uden problemer kan krydse den schweiziske grænse.

Forsøger du at finde mere information på nettet, hersker stadig en vis usikkerhed blandt billejekunder om, hvilken betydning den nye regel i praksis har for biludlejning. Vores bedste råd til dig, som bestiller billeje i Schweiz, er dog, at tydeligt gøre biludlejningsselskabet opmærksom på det, hvis du planlægger at forlade landet i din lejebil.

EU’s egen hjemmeside står der da også:

“Hvis du har planer om at køre i din udlejningsbil både i og uden for EU – f.eks. fra Schweiz til Frankrig, Tyskland, Østrig eller Italien – skal du informere biludlejningsfirmaet om det på forhånd. Firmaet kan så sørge for, at du får en EU-registreret bil, så EU’s toldregler overholdes. De fleste biludlejningsfirmaer i Schweiz udlejer biler med EU-nummerplader til EU-borgere for at overholde EU’s toldregler, men spørg alligevel dit udlejningsfirma.”

Bestil billig billeje i Schweiz

Har du brug for at leje en bil? I søgemaskinen her på siden finder du nemt de billigste priser på billeje i Schweiz.

Søgemaskinen fra CarTrawler indhenter hurtigt de aktuelt bedste tilbud fra en bred vifte af store og små biludlejningsselskaber, så du let kan finde den bil, som passer bedst til dine ønsker.

Har du spørgsmål omkring billeje? Så tjek vores FAQ om billeje. Her finder du svar på de fleste almindelig spørgsmål om at leje en bil.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *