, Ny EU-lov har betydning for billeje i SchweizUdforsk det smukke alpeland med en lejebil. Foto: Lenny K Photography, Creative Commons.

Den 1. maj trådte en ny EU-forordning i kraft, som kan have betydning for dig, der ønsker at leje en bil i Schweiz. Du skal således være særlig opmærksom, hvis du har planer om at køre videre fra alpelandet til et af nabolandene.

Forbudt at krydse grænsen i schweizisk indregistreret lejebil

Den nye forordning sætter snævre grænser for, hvornår firmabiler som ikke er indregistreret i EU, må benyttes af EU-borgere i EU. Som EU-borger betyder det, at du ikke må benytte en firmabil indregistreret i et ikke-EU land – som Schweiz – i EU.

Lejebiler nævnes tilsyneladende ikke specifikt i forordningen, men der er dog rapporter om, at også lejebiler er ramt.

Der er på internettet således rapporter om tilfælde, hvor billeje-kunder fra EU har oplevet, at de ikke kan få lov at køre en lejebil fra Schweiz over grænsen til et af EU-nabolandene.

Problemet kan potentielt fremover ramme mange rejsende EU-borgere, da det er populært at fortsætte med billeje fra både Genève Lufthavn og Zürich Lufthavn til destinationer i Frankrig, Italien, Østrig eller Tyskland.

Billeje i Schweiz? Det skal du huske

Ikke overraskende vækker den nye EU-regel ikke just begejstring hos biludlejningsselskaberne. Til The Guardian kalder en repræsentant fra en ikke-nanvgivet udlejer den nye regel for “fuldstændig latterlig”.

En talperson fra EU-kommissionen forsvarer dog den nye regel og siger, at biludlejningsselskaber i Schweiz allerede tilbyder EU-indregistrerede lejebiler til kunder fra EU, som i en af disse uden problemer kan krydse den schweiziske grænse.

Der hersker stadig en vis usikkerhed om, hvilken betydning den nye regel i praksis får for biludlejning. Det bedste råd til billeje-kunder i Schweiz er derfor på nuværende tidspunkt, at tydeligt gøre biludlejningsselskabet opmærksom på det, hvis man planlægger at krydse grænsen i sin lejebil.

Bestil billig billeje i Schweiz

Har du brug for at leje en bil? I søgemaskinen her på siden finder du nemt de billigste priser på billeje i Schweiz.

Søgemaskinen fra CarTrawler indhenter hurtigt de aktuelt bedste tilbud fra en bred vifte af store og små biludlejningsselskaber, så du let kan finde den bil, som passer bedst til dine ønsker.

Har du spørgsmål omkring billeje? Så tjek vores FAQ om billeje. Her finder du svar på de fleste almindelig spørgsmål om at leje en bil.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *