Autocamper i USA

Autocampere er blevet meget populære og er efterhånden et ganske almindeligt syn på vejene – også herhjemme. Det er dog ikke kun vores egen lille baghave, du kan udforske ved at leje en autocamper i ferien. Nogle af de største oplevelser i disse feriehjem på hjul finder du i Nordamerika, Australien og New Zealand. Her får du nogle af mine tips til de største oplevelser, når du lejer et motorhome på den anden side af Atlanten eller Downunder.

Er du ramt af en pludselig rejsefeber, eller er du ved at planlægge den næste drømmeferie for familien? Med en autocamper kan du nemt skræddersy rejsen helt til jeres ønsker. Det gælder, hvad enten du lejer et stort motorhome med plads til hele familien eller en mindre campervan til et eventyr for to. I vil være uafhængige af hoteller og offentlig transport og kan i stedet bestemme jeres eget tempo og rute.

I USA og Canada er alting større – også autocamperne

Amerikanerne er kendt for deres forkærlighed for store biler. Af de 10 mest solgte biler til dagligdags brug er 8 af dem enten store pickup trucks eller SUV’er. Det samme gælder autocampere til feriebrug, som de i USA og Canada kalder for motorhomes ellers RVs (Recreational Vehicles). Selvom de måske grupperes i samme størrelsesklasse, som dem du kan leje i Europa, vil de således typisk være både bredere og længere. I modsætning til herhjemme er der desuden ofte mulighed for at leje en autocamper i USA eller Canada med en totalvægt på over 3.500 kg uden stort kørekort. Det kræves der herhjemme.

De mere rummelige autocampere er perfekte, hvis du og familien vil have en komfortabel, mobil base på ferien i Nordamerika. De senere år er der dog også dukket flere udlejere op, særligt i USA, som er mere specialiseret i mindre campervans. Her er der typisk blot et par sengepladser. Uanset hvilken type autocamper du lejer, venter der dig mange store oplevelser.

Oplev Nordamerikas spektakulære natur

Noget af det sværeste ved planlægningen af en autocamperferie i Nordamerika er ofte beslutningen om, hvor man skal tage hen. Både USA og Canada er enorme lande med et væld af spændende destinationer at vælge imellem. Det kan derfor føles lidt som at finde en nål i en høstak at finde den helt rigtige.

Mange som lejer en autocamper i USA ønsker dog først og fremmest at udforske landets spektakulære natur. Yellowstone står ofte øverst på listen, og det er med god grund! Yellowstone Nationalpark har med sine enestående geologi med dampende gejsere og rige dyreliv en velfortjent topplacering blandt de mest populære destinationer for en autocamperferie i USA. Den legendariske gejser Old Faithful er bare én af attraktionerne i den store nationalpark. Kør for eksempel også til Lamar Valley eller Hayden Valley, hvor normalt er gode chancer for at se flokke af bisoner.

Booker du i stedet en billig autocamper i Canada, er der tilsvarende mange muligheder for at få en naturoplevelse for livet. I den canadiske del af Rocky Mountains i den vestlige del af landet er Jasper National Park for eksempel et oplagt mål, når du rejser i et motorhome. Det er er en af landets største parker, hvor du kan parkere og udforske næsten 1000 km stier. Er du heldig kan du blandt parkens gletsjersøer, skove og floder spotte karibuer, bighorn-får, bjerggeder og andet dyreliv.

Den frihed der følger med, når du har lejer en autocamper, er også perfekt til at udforske det østlige Canada. Her venter pulserende storbyer, charmerende landsbyer og skønne landskaber, som giver masser af muligheder for at sammensætte en rute med noget for hele familien.

Der er så meget at se og opleve i Nordamerika, at du selv på en lang rundrejse i autocamper kun kan nå en brøkdel. Der er derfor mange, som rejser til USA og Canada gang på gang. Men Nordamerika er ikke den eneste destination, der er som skabt til en ferie i et motorhome eller campervan.

Kænguruer og rygende vulkaner

På omtrent modsatte side af Jorden har man i både Australien og New Zealand en lang tradition for autocamping. Der er derfor gode faciliteter, når du kommer rundt. Overnatte du på campingpladserne, der er beregnet til autocampere, er det desuden en god må de at komme i kontakt med både lokale og internationale campister. De har ofte insider-tips til, hvad du bør opleve i området.

Lejer du en autocamper i Australien er en af de mest populære ruter at følge turen op langs østkysten fra Melbourne op til Cairns (eller omvendt). Den byder på Great Ocean Road, anerkendte vinområder, kulturelle oplevelser i Sydney og ikke mindst de mange vidunderlige strande på Gold Coast. En anden rute, som er oplagt til en ferie i et motorhome, er turen på tværs af kontinentet fra Darwin ned forbi Alice Springs i Australiens “røde indre” til Adelaide. Det kan anbefales at lave en afstikker til den berømte Uluru / Ayers Rock.

Selvom Australien er 28 gange større end New Zealand, har nabolandet på den anden side af det Tasmanske Hav mindst lige så meget at byde som rejsedestination. Her kan du på Nordøen og Sydøen sagtens bruge en måneds tid eller mere på at køre rundt til de mest interessante attraktioner. På den nordlige af de to hovedøer kan du for eksempel gøre holdt ved det fantastiske Rotorua, hvor den geotermiske aktivitet i undergrunden når helt op til overfalden i form af boblende mudderhuller, springende gejsere og farvestrålende søer.

Lejer du en autocamper i New Zealand for at opleve spektakulær natur, bør du også afsætte god tid til Sydøen. Her kan du blandt andet komme helt tæt på gletsjere Franz Josef og Fox, der meget usædvanligt når helt ned til regnskoven, eller fordybe dig i den fantastiske Fiordland nationalpark.

Særligt hvis du planlægger en ferie i en lejet autocamper i vinterhalvåret, er både Australien og New Zealand værd at overveje. Her på den sydlige halvkugle, hvor årstiderne er omvendt, er dette nemlig højsæson med .

Bestil din autocamper online

Autocampere kan lejes i de fleste større byer – både rummelige motorhomes og mere kompakte campervans. Både i USA, Canada, Australien og New Zealand tilbyder mange udlejere fleksible afhentnings- og afleveringsmuligheder. Det kan være en mulighed for at afhente din autocamper ét sted og aflevere den et andet. Så behøver du ikke lave en rundrejse.

Uanset hvor du ønsker at leje din autocamper, bør du sammenligne priser og booke den i god tid. Lejepriserne varierer ofte meget alt efter sæson – i den populære sommersæson kan lejeprisen meget vil være det dobbelt af den, du tilbydes om vinteren. I søgemaskinen her på siden kan du nemt finde den billigste pris på netop den type autocamper, du har brug for. Søgemaskinen indhenter aktuelle priser fra en lang række udlejere, så du hurtigt får et overblik over de bedste tilbud. Book hellere i dag end i morgen!

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *