Billeje i LaGuardia Lufthavn

LaGuardia Lufthavn er den mindste af de tre lufthavne ved New York City på USA’s østkyst. Lufthavnen har ingen direkte forbindelser til Europa, men er til gengæld den mest benyttede indenrigslufthavn i USA.

Manhattan er inden for kort rækkevidde af LaGuardia med billeje

Manhattan er inden for kort rækkevidde af LaGuardia med billeje. Foto: Daniele Pieroni, CC BY-SA 2.0.

Tættest på New York City

Med en placeringen blot 12 km øst for det centrale Manhattan er det ikke så overraskende, at LaGuardia trods sin lillebrorstatus i forhold til JFK og Newark betjener tæt på 30 millioner passagerer årligt. Netop nærheden til New York City var grunden til, at LaGuardia oprindeligt blev etableret.

Eftersigende var det Fiorello La Guardia, som var borgmester i New York City fra 1934 til 1945, der var ophavsmand til ideen om at oprette lufthavnen. Borgmesteren var således stærkt utilfreds med at lande i Newark Lufthavn, der som bekendt ligger i staten New Jersey, selvom han havde købt en billet til New York.

LaGuardia, som i starten hed New York Municipal Airport, blev derfor anlagt i den nordlige del af bydelen Queens i New York City på kanten af East River. Lufthavnen åbnede i oktober 1939 og blev hurtigt en succes. Med årene er lufthavnen blevet for lille til mængden af rejsende og i 2015 gik man i gang med en komplet ombygning af lufthavnen. Efter planen skal den milliarddyre ombygning være færdig i 2021.

Der er ingen planer om at ændre på reglen, der betyder, at LaGuardia er begrænset til at betjene destinationer inde for 1.500 miles rækkevidde (2.419km). Reglen betyder, at de fleste ruter er indenrigs, selvom der dog også er flyruter til Canada og Caribien.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Faciliteter i LaGuardia Lufthavn

Har du tidligere rejst til LaGuardia Lufthavn, vil du vide, at ombygningen længe har været tiltrængt. Ikke blot har lufthavnen været underdimensioneret i forhold til antallet af passagerer, men udvalget af faciliteter eller manglen på samme har også været med at give LaGuardia et lidet flatterende ry. Det har således længe været kendt, at det især ved højtider og lignende spidsbelastninger er klogt at møde op i god tid før sin flyafgang fra LaGuardia, da check-in og sikkerhedstjek tager længere tid end normalt.

Selvom at dele af lufthavnens fire terminaler endnu ikke er moderniseret og fremstår lidt slidt, er der dog både restauranter, caféer og snackbarer i lufthavnen, primært efter sikkerhedskontrollen. Ligledes er der en del butikker at fordrive ventetiden i og et par frisører, hvis du trænger til at få klippet lokkerne. Der er desuden gratis wifi i hele lufthavnen.

Til trods for den korte afstand ind til den centrale del af New York City, er der også et par hoteller lige ved lufthavnen, hvis du har brug for at overnatte her.

Transport til og fra LaGuardia

Der er ikke togforbindelse til LaGuardia, og lufthavnen er kendt for at være svær at komme videre fra med offentlig transport. Vil du videre ind til byen, kan du dog eventuelt tage den shuttlebus, som kører i fast rutefart mellem lufthavnen og Penn Station samt Grand Central Station på Manhattan. Det tager cirka 45 minutter. Derudover er der visse lokalbusser, som har stop i lufthavnen.

Vil du ikke være afhængig af offentlig transport, er der dog også gode muligheder for at leje en bil i LaGuardia Lufthavn. Afhængigt af trafikken kan du i lejebil (eller taxi) være på det centrale Manhattan på omkring 20 minutter. Det er dog især en oplagt at benytte billeje, hvis du ikke blot skal besøge New York City med også rejse videre til andre dele af det østlige USA.

LaGuardia Airport (lufthavnskode: LGA) betjenes af en stribe store og små biludlejningsfirmaer såsom Alamo, Avis, Dollar, Budget, Hertz og Thrifty. Der er en gratis shuttlebus, som kører mellem lufthavnens terminal A og området, hvor biludlejningsfirmaerne holder til.

Du kan finde mere information biludlejningsfirmaerne i lufthavnen på den officielle hjemmeside.

Nemt at bestille biludlejning i LaGuardia Lufthavn

Har du brug for at leje en bil i LaGuardia Lufthavn, bør du bestille den hjemmefra. Så risikerer du ikke at stå i lufthavnen og opdage, at der ikke er flere ledige biler af den type, du har brug for. Desuden kommer du hurtigst videre fra lufthavnen, hvis du allerede ved hvilket biludlejningsfirma, der har en bil holdende klar til dig.

Brug søgemaskinen øverst her på siden til at finde og bestille den billigste biludlejning i LaGuardia Lufthavn. Du skal blot angive, hvornår du ønsker at afhente din bil, så får du hurtigt en oversigt over de aktuelt bedste priser på billeje fra udlejerne i lufthavnen. Når du har fundet den bil, som i størrelse og pris passer bedst til dine ønsker, skal der blot nogle få klik mere til for at booke den. Så kan du med ro i sindet flyve til LaGuardia i sikker forvisning om, at der vil stå en lejebil klar til dig ved ankomst.

Find den billigste lejebil i LaGuardia Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her