Googles selvkørende bil. Foto: Roman Boed, Creative Commons.

Fra januar næste år kan du møde en førerløs bil på de britiske veje, når Storbritannien som det første europæiske land åbner op for selvkørende biler på de offentlige veje. Samtidig med at selvkørende biler fra 2015 bliver lovlige på vejene, planlægges der ifølge BBC et omfattende testprogram i tre endnu ikke udpegede byer.

Mange tests af selvkørende biler

Når de nye regler træder i kraft, vil det dog ikke være første gang at selvkørende biler bliver lukket ind i Storbritannien. Ligesom i flere andre lande har britiske ingeniører allerede teste den bye biltype i mindre forsøg på private, aflukkede veje.

I USA har man blandt andet i Californien, Nevada og Florida allerede gennemført omfattende test. Alene i California har Google kørt mere end 480.000 kilometer med deres førerløse bil på offentlig vej, ligesom Nissan i Japan også har haft biler ude at køre på motorveje.

Inden de selvkørende biler bliver sluppet løs på de offentlige veje i Storbritannien, skal de britiske færdselsregler gennemgås og revideres for at tage højde for den nye type køretøjer. Færdselsreglerne skal således både tage højde for køretøjer, hvor en chauffør hurtigt kan gribe ind og tage kontrollen, samt køretøjer helt uden fører.

Din bil er selvkørende om få år

Det er ikke kun Google, som arbejder på at producere selvkørende biler. Mange store kendte bilproducenter er på vej med deres egne selvkørende modeller og har efterhånden formået at forfine den teknologi der skal til, så den ikke længere fylder hele bagagerummet.

En repræsentant fra Audi udtalte således til Politiken først på året, at de sådan set allerede har den nødvendige teknologi på plads til at producere selvkørende biler. “Vi venter bare på at lovgivningen falder på plads. Vi taler lige nu med myndighederne i USA og EU om det,” lød det.

Der er endnu ikke planlagt tests af førerløse biler i Danmark.

Herunder kan du se Google forklare hvordan deres selvkørende bil virker.

Bestil en selvkørende lejebil online

Det er endnu for tidligt til, at du kan finde selvkørende lejebiler i søgemaskinen her på Billeje.info. Men netop billeje vil dog med stor sandsynlighed blive mange danskeres første mulighed for at stifte bekendtskab med de nye selvkørende biler, når de bliver klar til almindeligt brug. Således er billeje i dag for mange en chance for at testkøre nyeste hybridbiler, før man eventuelt selv investere i en.

Uanset om du vil benytte billeje til at få en særlig køreoplevelse eller blot for at komme billigt fra A til B, kan du i søgemaskinen her på siden finde de bedste tilbud fra en lang række biludlejningsfirmaer i hele verden.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *