Billeje Dortmund lufthavn

Hvis du flyver til Dortmund internationale lufthavn, er det oplagt at leje en lejebil direkte ved ankomsten, så du kan komme hurtigt og nemt videre på din rejse. Du kan finde den billigste biludlejning i Dortmund lufthavn via søgemaskinen foroven.

Dortmund internationale lufthavn

Dortmund internationale lufthavn ligger 10 km øst for Dortmund i delstaten Nordrhein-Westfalen i Tyskland. Lufthavnen har en maksimal kapacitet på omkring 2,5 millioner passagerer og betjener mellem 1,7 millioner og 1,8 millioner passagerer om året.

Historisk har lufthavnen – sammen med Köln/Bonn lufthavnen – været den dominerende kommercielle lufthavn i Rhein-Ruhr-området, der også betjenes af Hannover/Langenhagen internationale lufthavn og Münster/Osnabrück lufthavn, og med kun to timers kørsel i bil til Frankfurt Lufthavn.

Fra slutningen af 2000 og frem til omkring 2005 oplevede Dortmund lufthavn en drastisk stigning i antallet af flyvninger og passagerer. I 1990’erne var de ugentlige flyvninger som regel begrænset til fly-destinationer i Tyskland, såvel som lejlighedsvise charterfly til varme ferie-destinationer sydpå. Men efter at Air Berlin åbnede ruter fra lufthavnen til London, Milano og Wien, og tilføjede flere flyvninger til Middelhavet i 2002, er udviklingen gået hurtigt. EasyJet  begyndte at have flyvninger fra lufthavnen i 2004 og Germanwings fulgte efter i 2007. I de sidste 5-7 år har både Air Berlin og senest Easy Jet dog skåret kraftigt ned på deres flyvninger fra lufthavnen, hvilket alt i alt har ført til et let faldende passagertal de sidste 4-5 år.

For at modvirke denne udvikling er der planer om at øge den normale åbningstid med en time om aftenen (til 23.00), forlænge landingsbanen til 2800 meter, udvide terminalen og dens infrastruktur, og forbedre motorvejsforbindelser til og fra lufthavnen.

Fly-destinationer

På trods af den seneste nedgang i antallet af passagerer og flyvninger har lufthavnen dog stadig en lang række flyvninger til både indenlandske og udenlandske destinationer, herunder Mallorca, London, Luton, Ankara, München, Istanbul, Antalya, Barcelona, Gdansk, Kiev, Donetsk, Budapest, Sofia, Faro, Malaga, Porto – og mange flere.

Foruden Germanwings, Air Berlin og Easy Jet benytter også Hamburg Airways, Ryaniar, SunExpress, Vueling, Wizz Air, og flere andre flyselskaber lufthavnen.

Infrastruktur

Lufthavnen er tilkoblet en motorvej i både øst-vestlig retning (via A 44 , B 1 , A 40 ) og i nord-sydgående retning ( A1 ) via motorvejskrydset Dortmund/Unna.

Siden juli 2004 har der været en direkte busforbindelse mellem lufthavnen og hovedbanegården i Dortmund med en separat takst.

Der er også en forbindelse til lufthavnen via jernbanelinjen U47 til Dortmund/Aplerbeck og forbindelse videre derfra med bus 440.

Billigste billeje i Dortmund lufthavn

I søgemaskinen foroven kan du finde den billigste billeje i Dortmund lufthavn og bestille den online hurtigt, nemt og sikkert. Du behøver ikke at gøre andet end at indtaste de oplysninger, som søgemaskinen foroven har brug for, så finder den selv den billigste biludlejning i Dortmund lufthavn ved at søge på priser hos mere end 500 biludlejningsselskaber. Der er ingen skjulte gebyrer i prisen. og  med i prisen er bl.a. fri kilometer, tyveriforsikring, ansvarsforsikring, afbestilling, skatter m.m.

Hvis du er i tvivl om, hvordan det hele fungerer og hvad din reservation dækker og ikke dækker, eller har spørgsmål vedrørende kørsel i udlandet, så kan du læse meget mere om, hvilke vilkår, der gør sig gældende, når du lejer bil i Dortmund lufthavn og andre steder i udlandet, og få svar på eventuelle spørgsmål omkring bestilling af lejebil og meget mere, under vores hyppigst stillede spørgsmål.

Andre populære billeje-destinationer i Tyskland

Du har også mulighed for at finde andre populære biludlejnings-destinationer i Tyskland her på siden, bl.a. FlensborgBerlin lufthavnFrankfurt lufthavn og München lufthavn.

Find den billigste lejebil i Dortmund lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her