Billeje i Grand Forks

Bestil Billeje i Grand Forks og udforsk North Dakota i sit eget tempo. Her på Billeje.info kan du hurtigt søge og sammenligne priser billige lejebiler i Grand Forks fra de forskellige udlejere i byen. Med en bil til din rådighed kan du opleve det ægte USA uden at skulle bekymre dig om offentlig transport, som på disse kanter ofte er mangelfuld

Kennedy Bridge, Grand Forks
Kennedy Bridge forbinder Grand Forks med sin naboby. Foto: Tony Webster, CC BY 2.0

Grundlagt af pelsjægere

Grand Forks ligger i North Dakota i det nordlige USA nær grænsen til Canada. Byen har omkring 55.0000 indbyggere, hvilket gør den til statens tredjestørste by. Floden ‘Red River of the North’ adskiller Grand Forks fra nabobyen East Grand Forks, som ligger i Minnesota. De to søsterbyer kaldes ofte for ‘Greater Grand Forks’ eller ‘the Grand Cities’.

Udover de nordamerikanske indianere var de første beboere i området pelsjægere og handelsfolk, som drog fordel af placeringen ved floden. Officielt blev byen dog først grundlagt i 1881 og har historisk primært været afhængig af det lokale landbrug. I dag spiller landbruget stadig en vigtig rolle for byens økonomi, men i nyere tid har andre typer erhverv også indtaget Grand Forks. University of North Dakota er for eksempel byens største arbejdsgiver og lidt uden for byen ligger Grand Forks Air Force Base, som udover det militære personel også beskæftiger et betydeligt antal civile.

For dig, der besøger Grand Forks som turist, er der flere interessante attraktioner i byen. North Dakota Museum of Art, et kunstmuseum med udstillinger af kunst regionalt, nationalt og internationalt er for eksempel et besøg værd. Du kan også se den moderne indiske kunst. Desuden er Chester Fritz Auditorium et kulturelt mødested, hvor der ofte er koncerter, teater, Broadway shows, konferencer og lignende. I hjertet af centrum ligger Grand Forks ældste del med mange historiske bygninger.  Byen har også gode butikker, restauranter og natklubber, samt talrige parker og grønne områder.

Biludlejning i Grand Forks

Der er god grund til at leje en bil i Grand Forks. For det første er den offentlige transport i USA ikke nær så fintmasket, som vi er vant til fra Skandinavien, specielt ikke i de tyndtbefolkede, nordligste stater. For det andet giver billeje dig meget bedre muligheder for at udforske ikke blot selve Grand Forks, men også resten af staten.

Her på Billeje.info kan du nemt søge efter den billigste biludlejning i Grand Forks. Det gør du i søgemaskinen øverst på denne side, hvor du bare skal angive den ønskede lejeperiode. Så søges der automatisk efter de bedste tilbud fra de forskellige biludlejningsselskaber i byen såsom Hertz og Enterprise. Dernæst skal du blot vælge den lejebil i søgeresultatet, som passer bedst til dine behov

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Grand Forks Lufthavn

Grand Forks International Airport ligger 8 km nord vest for byen. Ankommer du her, er det som regel mest oplagt at bestille billeje med afhentning her. Så kommer du nemt det sidste stykke ind til selve byen, eller kan drage videre til de andre seværdigheder i området med det samme.

Uanset om du bestiller din billeje med afhentning i en by eller lufthavn i USA , er prisen altid inklusiv fri kilometer og lovpligtige forsikringer.

Populære destinationer med billeje

Lejer du en bil i Grand Forks, har du mange interessante seværdigheder inden for din rækkevidde – både i North Dakota og nabostaterne.

  • Great Plains
  • Badlands
  • Minnesota

Nyttige links

Det lokale turistkontor
Byens egen hjemmeside

Find den billigste lejebil i Grand Forks Find Billeje her --> Sammenlign priser her