Billeje Salt Lake City

Velkommen til information og gode råd om billeje i Salt Lake City i delstaten Utah i USA. Foruden at få gode tips og råd til din leje af bil i Salt Lake City kan du i søgemaskinen foroven søge den billigste billeje blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. God fornøjelse!

Generelt om Salt Lake City

Salt Lake City ligger i den nordlige del af delstaten Utah – i Salt Lake County – i den vestlige-centrale del af USA. Med sine omkring 191.000 indbyggere fordelt på 285 kvadratkilometer er byen den største by i Utah og samtidig delstatens hovedstad. Byen bar oprindeligt navnet “Great Salt Lake City” på grund af dens nærhed til søen Great Salt Lake, men ordet “great” røg ud af navnet i 1868.

Byen blev grundlagt af mormoner, der var de første til at opdyrke og vande den tørre dal, Salt Lake Valley. Mormonerne bliver ved med at spille en central rolle i byens liv, idet hovedkvarteret for mormon-kirken The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints – USA´s fjerdestørste kristne bevægelse –  ligger i byen, og gennem årene har trukket mange nye indbyggere til byen.

Byen er også kendt for sit rige friluftsliv, ikke mindst skisport, der hvert år tiltrækker mange turister, sine finansielle institutioner – byen er USA´s største centrum for såkaldt “industrial banking” – og som et trafikknudepunkt i det vestlige USA, der engang gav byen tilnavnet “Crossroads of the West”.

Blandt byens – og dens omgivelsers – seværdigheder kan nævnes Natural History Museumof Utah, Temple Square, Capitol Building, Salt Lake Temple, Salt Lake City Public Library, Red Butte Garden, Joseph Smith Memorial Building, Big Cottonwood Caynon, Church History Museum, Liberty Park, City Creek Caynon, Mill Creek caynon m.fl.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Infrastruktur

Generelt har Salt Lake City en god og veludbygget infrastruktur, som gør det let og behageligt at bevæge sig rundt i byen i en lejebil, dog med de udfordringer, som rush hour altid giver i en stor by på de mest trafikerede steder. Byen har som nævnt været et historisk trafikknude-punkt i den vestlige del af USA, f.eks. løb USA´s første interstatslige motorvej gennem byen, Lincoln Highway, der blev anlagt i 1913.

Blandt byens vigtigste og største veje idag er de to Interstate Highways I-15 og I-80, hvoraf I-15 forbinder den nordlige med den sydlige del af byen, mens I-80 forbinder byens centrum med Salt Lake City International Airport. Andre større veje er Utah State Route 201, som går ud til byens forstæder i vest og Utah State Route 67 (også kaldet Legacy Parkway), der løber fra nord (fra I-215) og rundt om Great Salt Lakes østlige bred.

Lufthavn

Byens største lufthavn er Salt Lake City International Airport, der ligger 6,4 kilometer vest for byens centrum. Med over 20 millioner passagerer om året og omkring 900 flyoperationer om dagen er lufthavnen blandt de 21 mest travle lufthavne i USA målt på passagerantal og den femtende-største målt på antallet af flyoperationer.

Der er dog ingen direkte flyvninger til Danmark, så hvis man vil flyve til Salt Lake City fra Danmark, er man nødt til at foretage en enkelt mellemlanding i f.eks. San Francisco (der i skrivende stund, juni 2014, har direkte flyvninger til Kastrup med SAS).

Du kan her læse mere om Salt Lake City International Airport.

Billigste billeje i Salt Lake City

I søgemaskinen oven over denne artikel kan du finde den billigste billeje i Salt Lake City blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. Med i prisen er blandt andet fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, og tyveriforsikring. Der er ingen skjulte gebyrer i prisen.

Hvis du beslutter dig til at bestille en lejebil hos os, eller hvis du sidder inde med generelle spørgsmål om billeje i udlandet, anbefaler vi dig at læse vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem, hvor du kan få svar på alt fra kørsel i udlandet, kørekort i udlandet, forskringer, bestilling, afbestilling, betaling – og meget mere.

Andre populære billeje-destinationer i USA

Du kan her læse om andre populære destinationer i USA her på siden, såsom Los Angeles lufthavnSan Francisco lufthavnMiami lufthavn og Orlando lufthavn.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i USA.

Find den billigste lejebil i Salt Lake City Find Billeje her --> Sammenlign priser her