Det er nemt at komme omkring i New Zeland i bil. Foto: Pixabay.

Da New Zealand er over seks gange større end Danmark, siger det sig selv, at det kan være svært at se hele landet i løbet af bare én ferie. Ikke desto mindre kan du med billeje nå ganske langt omkring og opleve hovedparten af de seværdigheder, som har gjort New Zealand til et af verdens mest populære rejsemål. Her får du et bud på de bedste ruter at følge i lejebil, hvis du vil opleve det ægte New Zealand.

Uforglemmelige bilture i New Zealand

Det er ikke uden grund, at mange besøgende vælger at leje en bil for at udforske New Zealands seværdigheder på egen hånd. Vejnettet er velholdt og skiltningen er god, så det er nemt at komme omkring i bil. Desuden er det en stor fordel, at man med egen bil selv bestemmer tempoet og frit kan opsøge steder, der ligger lidt væk fra alfarvej. Generelt vil du opleve, at trafikken er ganske let, lige så snart man kommer lidt uden for de større byer.

Det officielle turistkontor for New Zealand fremhæver på deres hjemmeside 4 ruter af hver 4 dages varighed, som er særligt interessante for dig, som udforsker det natur- og kulturrige land i bil.

Auckland til Bay of Islands

Ankommer du til Auckland Lufthavn, bør du ifølge turistkontoret køre en tur mod nord til den smukke Bay of Islands. Inden kører nordpå, bør du dog først tage dig lidt tid til at udforske landets største by, der ligger omgivet af et spektakulært landskab. Nyd for eksempel udsigten fra Sky Tower eller tag på en guidet kayaktur i bugten.

Efter en oplevelsesrig start i Auckland (og eventuelt en chance for at sove ud efter en lang flyrejse) går turen videre mod Whangarei, hvor der undervejs vil være rig mulighed for at holde ind ved fristende gårdbutikker og vingårde. Fra Whangarei bør du køre en tur ud til Tutukaka-kysten, hvor der venter hvide sandstrande og det anerkendte Poor Knights Islands Marine Reserve, som byder på store dykkeroplevelser.

Sidste punkt på denne rute er Waitangi ved Bay of Islands, som anses for et af New Zealands mest betydningsfulde historiske steder. Det var her Waitangi-traktaten i 1840 blev underskrevet af britiske kolonister og maori-høvdinge.

Hobbiton og varme kilder

Kører du i stedet sydpå fra Auckland, kan du tage på en rejse gennem “Midgård”, bade i varme kilder ved Rotorua og komme helt tæt på en aktiv vulkan på White Island. New Zealand var et indlysende valg da “Ringenes Herre” skulle filmatiseres, og på denne rute kan du besøge nogle af de steder, som blev brugt. Højdepunktet for enhver Tolkien-fan vil være besøget i Hobbiton bedre kendt som The Shire, hobitternes hyggelige landsby.

Hobbiton

Udforsk kulisserne fra Ringenes Herre i Hobbiton. Foto: Florian Bugiel, CC BY-SA 2.0.

I Rotorua vil du udover varme kilder og gejsere også få chancen for at opleve mere autentisk new zealandsk kultur. Rotorua er således kendt som centrum for maori-kulturen, og der vil være gode muligheder for at opleve både de historiske og moderne sider af den i og omkring byen.

Kør dernæst videre mod øst til kystbyen Whakatane, hvor denne rute ender. Herfra afgår der ture til White Island (Whakaari), som er en aktiv vulkan. Det er en enestående oplevelse at komme så tæt på naturens voldsomme kræfter.

Nelson til pandekageklipper

Mens New Zealands nordø især er kendt for sin vulkanske aktivitet og maorikultur, er sydøen berømt for din fantastiske og meget varieret natur. Denne rute tager dig fra den mest solrige del af landet omkring Nelson ned til de særprægede “pandekageklipper” på den dramatiske vestkyst.

Inden du forlader Nelson, der med vingårde og frugtplantager er kendt som et paradis for “foodies”, anbefaler turistkontoret at du tager dig tid til at udforske landskabet mellem Blenheim og Nelson. Det var her på Pelorus-floden, at flere scener i Ringenes Herrre blev optaget. Du kan eventuelt selv tage turen i kajak.

Fra Nelson tager du en afstikker nordpå til Abel Tasman National Park, hvor man nemt føler sig hensat til troperne med gyldne sandstrande og krystalklart vand. Du kan tage en vandtaxi for at blive fragtet et stykke ind i parken, så du kan vandre tilbage ad en af de gode stier gennem den frodige skov med flotte udsigter over kysten.

Punakaiki

Punakaiki – også kendt som Pandekageklipperne. Foto: Christoph Strässler, CC BY-SA 2.0.

På strækningen ned langs sydøens vestkyst et det et must at stoppe ved Punakaiki, der af indlysende grunde også er kendt som “pandekageklipperne”. De mere end 30 millioner år gamle kalkstensklipper er betagende og en af de største seværdigheder i regionen. Timer du sit besøg med højvandet, kan du være heldig at se vandet blæse op gennem huller i klipperne.

Queenstown til Franz Josef Glacier

New Zealand og specielt sydøen er kendt som et sandt paradis for friluftsliv og ekstremsport. Knudepunktet for en aktiv ferie med sjove oplevelser i det fri er Queenstown, som ligger ved en stor sø omgivet af bjerge. Hvad enten du er til fredelige vandreture i spektakulære landskaber eller adrenalinsus med bungy jumping, finder du det i området omkring Queenstown. Det samme gør sig gældende efterhånden som du følger ruten nordpå til først Mount Aspiring National Park og dernæst Fox og Franz Josef Glacier på vestkysten. Der er kun få steder i verden, hvor man så let kan vandre næsten helt på til fronten af en gletsjer. Selv på afstand er de store istunger, som omgivet af grøn skov når næsten ned i havniveau her, et uforglemmeligt syn.

Selvom hele ruten kun er på omkring 350 km, bør du afsætte mindst fire dage, hvis du vil have god tid til at suge de flotte landskaber til dig og udnytte de mange muligheder undervejs.

Fox Glacier

Der tilbydes guidede gletsjervandringer på vestkysten. Foto: Rob Chandler, CC BY-SA 2.0.

Billeje i New Zealand

Der findes talrige biludlejningsfirmaer i New Zealand, som tilbyder en bred vifte af køretøjer til rådighed i stort set alle prisklasser. Det inkluderer store, internationale biludlejere som Avis og Hertz, men også mindre lokale udlejere. Generelt får du en lavere pris, desto flere dage du lejer din bil.

Du kan bestille billeje i New Zealand i alle de store byer og lufthavne ved at bruge søgemaskinen øverst her på siden. Søgmaskinen fra CarTrawler giver dig en hurtig oversigt over de bedste tilbud fra en lang række udlejere, så du nemt kan vælge lige præcis det køretøj, der passer bedst til dine behov.

Man skal i de fleste tilfælde være fyldt 21 år for at leje en bil i New Zealand og have et internationalt kørekort.

I videoen herunder gives gode råd til at køre bil i New Zealand. Husk for eksempel at køre i venstre side!

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *