Monsaraz i Alentejo-regionen er blandt de syv nykårede "wonders of Portugal".

Portugals to største byer, Lissabon og Porto, løber af gode grunde med meget af turisternes opmærksomhed, men landet byder også på et væld af charmerende landsbyer, der nemt kan opleves med billeje. Syv af disse kan nu bryste sig med titlen “Portugisisk vidunder”.

7 Wonders of Portugal

Siden 2007 har man kåret ‘7 Wonders of Portugal’ inden for forskellige temaer såsom gastronomi, strande og skove. I år var det så blevet tid til at finde landets syv mest vidunderlige landsbyer.

Indledningsvis blev 49 landsbyer udvalg til konkurrencen, som blev inddelt i syv kategorier: Flodbred, kyst, landlig, afsides, autentisk, monument og fredede områder. For hver kategori blev to finalister fundet, som gik videre til den endelige kåring ved en ceremoni, der blev afholdt tidligere på måneden i Piódão – en rustik bjerglandsby dybt inde i Serra do Açor.

Vinderne, som blev fundet efter en ugelang afstemming, er: Dornes (flodbred), Sistelo (landlig), Fajã dos Cubres (kyst), Piódão (afsides), Castelo Rodrigo (autentisk), Monsaraz (monument) og Rio de Onor (fredede områder).

Skaber opmærksomhed

Man ved fra de tidligere udgaver af 7 Wonders of Portugal-kåringen, at der efterfølgende kan måles en direkte effekt på besøgstallene de steder, som deltager. Tidligere kåringer er blandt andet tilfaldet Mosteiro des Jerónimos i Lissabon og Palácio da Pena i Sintra.

Du kan læse mere om 7 Wonders of Portugal på den officielle hjemmeside: 7maravilhas.pt

Portugal oplever dog i disse år i forvejen en forhøjet interesse fra udenlandske besøgende, der for alvor har fået øjnene op for de mange ting landet har at byde på som feriemål.

Rio de Onor

Rio de Onor, vinder i kategorien for fredede områder. Foto: M.Peinado, CC BY 2.0.

Udforsk Portugal i lejebil

Det portugisiske vejnet er generelt velholdt og giver nem adgang til selv fjerne afkroge af landet. Vil du gerne opleve det “ægte” Portugal, lidt væk fra de mest turistede steder, er det da også oplagt at leje en bil i ferien.

Det kan være en chance for at besøge nogle af de mange charmerende landsbyer, der er helt uberørt af masseturisme, eller finde en afsides, uforstyrret badestrand. For selvom der generelt er gode tog- og busforbindelser i Portugal, er bilen alligevel et overlegent transportmiddel for dig, som vil rejse i eget tempo og ikke vil være begrænset til de mest populære destinationer.

Bestil billig billeje i Portugal

Når du ankommer med fly til Portugal, er det mest praktiske i de fleste tilfælde at afhente din lejebil i ankomstlufthavnen. Så slipper du helt for at bekymre dig om at finde en taxi eller anden offentlig transport for at komme videre til din feriebolig.

Vil du være sikker på, at der er en ledig lejebil til dig og til en billig pris, bør du booke billeje i Portugal hjemmefra. Det kan du let gøre ved hjælp af søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst her på siden. Denne søgemaskine indhenter på få sekunder de aktuelt bedste tilbud fra en lang række af store og små biludlejningsfirmaer i de portugisiske lufthavne og større byer. Du skal blot angive, hvor og hvornår du har brug for en bil.

Er det første gang, du skal på bilferie i Portugal? Så bør du læse være artikel om færdselsregler i Portugal.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *