Skal I på skiferie i år? Med billeje er det nemt. Foto: Randi Hausken

Vinterferien står for døren og mange danske familier begiver sig afsted på skiferie sydpå eller til et af vores nabolande mod nord. En ny undersøgelse fra VisitSweden viser, at når sne og fjeldsol trækker, er bilen danskernes foretrukne transportmiddel. Faktisk vælger 54 procent selv at køre på skiferie, og det er især børnfamilierne som er glade for en skiferie med bil.

Skiferie med frihed

Skal du og familien for eksempel på skiferie i Sverige, er der ifølge VisitSweden da også flere fordele ved at køre selv.

“Der kan være mange fordele ved at tage bilen på skiferie, og især for børnefamilierne er det en fleksibel og billig måde at rejse på. Tager man eksempelvis af sted fra København, når man efter ca. tre timers kørsel Isaberg. Her kan du læsse bagagen af i en charmerende hytte og straks hoppe på skiene eller kælke i det kridhvide landskab. Kører man seks timer mere, kan man være fremme i Orsa Grönklitt, hvor børnene straks glemmer bilturen, når de står foran børnenes pist; Blåbær-pisten eller ser bjørne, tigre og sneleoparder fra områdets store dyrepark,” siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Læs mere om skiområderne i Sverige hos VisitSweden

Vil du selv køre på skiferie i egen bil opfordrer Anna Kron Boysen dog til, at du husker at få gjort bilen klar til turen. Det er vigtigt at have vinterdæk på og medbringe snekæder som en ekstra sikkerhed. Derudover skal du blandt andet sikre dig, at du har den rigtige kølervæske og motorolie på bilen, så den kan klare vinterkulden.

Tag på skiferie i Sverige med billeje

Er du ikke sikker på om din bil er helt klar til en tur i det kolde nord, kan billeje i Sverige være et godt alternativ. Biludlejningsfirmaernes biler er oftest nye modeller, som desuden serviceres regelmæssigt, og derfor er klar til at fragte dig og familien sikkert på skiferie.

Hvad enten du blot vil køre til Isaberg eller ’Københavns alper’, som skiområdet også kaldes, eller længere op i Sverige, er billeje et godt valg. Ikke blot kommer du nemt og sikkert frem, men du har med din egen lejebil også en stor grad af frihed til at udforske pister og løjper.

Brug søgemaskinen her på Billeje.info til at finde billig billeje til din skiferie. Du finder her nemt og hurtigt de bedste tilbud på lejebiler, uanset om du vælger at afhente din lejebil i Danmark eller Sverige. Er du svensker kan du læse mere om billeje på svensk her.

Har du lyst til at leje en autocamper i Sverige, kan du læse mere her.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *