Bjergsø i Abruzzo. Foto: Rino Peroni, Creative Commons.

Blot lidt over en times kørsel øst for Rom, ligger den lidt oversete region Abruzzo. Trods den forholdsvise korte afstand finder du her en helt anden verden med spektakulære bjerglandskaber, små uberørte landsbyer og enestående natur.

Unik natur i Abruzzo Nationalpark

Abruzzo Nationalpark som på italiensk har det officielle navn ‘Parco Nazionale d’Abruzzo, Lazio e Molise’, blev etableret i 1922 på privates initiativ, men blev året efter underlagt staten ved lov. Størstedelen af parken ligger i Abruzzo-regionen, men strækker sig også ind i Lazio og Molise. Deraf navnet.

Det var blandt andet for at beskytte de sidste rester af den lokale underart af den brune bjørn (Ursus arctos marsicanus), som lever her centralt i Appenniner-bjergkæden, at man oprettede nationalparken. Trods den 50.000 hektar store nationalpark er denne brune bjørns overlevelse stadig truet. Ved en undersøgelse i 2011 vurderede forskerne således, at der blot var 49 eksemplarer af den særlige bjørn tilbage.

Det er dog ikke kun den op til 200 kg tunge, men fredelige, bjørn, som gør Abruzzo Nationalpark til et interessant rejsemål. I parken lever også talrige andre sjældne dyrearter som hjorte, bjerggeder og ørne. Dertil kommer den rige flora, som omfatter 2000 forskellige arter. Omkring 60 % parken er dækket af skov.

Abruzzo

En af de mange smukt beliggende byer i Abruzzo. Foto: Idéfix, Creative Commons.

Italiensk landsbycharme i Abruzzo

Italiens ældste nationalpark rummer dog ikke kun enestående natur. Har du en lejebil, kan du også besøge nogle af charmerende middelalderbyer som for eksempel Villetta Barrea, Alfedena og Opi, hvor du kan slentre i hyggelige, smalle gader og nyde den tilbagelænede atmosfære.

Du kan læse mere natur- og kulturseværdigheder i parken på dens officielle hjemmeside her

Bestil billig billeje i Rom

Vil du kombinere storbyferie med fantastisk natur, er det oplagt at leje en bil i Rom. Så er det nemt at følge autostrada A24 mod øst og siden udforske den smukke Abruzzo-region i dit eget tempo.

Brug søgemaskinen her på siden til at finde den billigste billeje i Rom. Det er nemt og hurtigt, da du blot skal angive tidspunkt for at få en oversigt over de bedste tilbud fra en bred vifte af biludlejningsfirmaer lige fra internationale firmaer som Hertz, Avis og Europcar til mindre, lokale udlejere.

Så slipper du for selv at skulle bruge tid på at sammenligne og undersøge hvert enkelt firmas priser, men kan i ro og mag hjemmefra bestille din lejebil.

Brug eventuelt søgemaskinens filterfunktion, hvis du er på udkig efter bestemte biltyper eller kun vil leje fra bestemte firmaer.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *