Mange indbyggere i Houston står uden transportmuligheder til arbejde efter orkanen. Foto: R. Crap Mariner, CC.

Orkanen Harvey og de efterfølgende oversvømmelser har medført store ødelæggelser i den amerikanske millionby Houston. Der inkluderer mere end 500.000 biler, som nu giver store problemer med transport for byens indbyggere, der derfor blandt andet søger hjælp hos biludlejningsfirmaerne i området.

Biler livsnødvendige i Texas

Ifølge Washington Post vurderes det, at Harvey har været mere ødelæggende for køretøjer end foregående orkaner som for eksempel Katrina, der ødelagde omkring 200.000 biler i New Orleans.

Det er ikke blot værdien af de ødelagte biler, der anslås potentielt at løbe op i næsten 5 milliarder dollars, som er et problem. Mange af Houstons indbyggere er helt afhængige af en bil for at komme til arbejde, som ofte ligger langt væk. Ligesom det generelt gælder i USA, er bilen således den primære transportform i Texas, mens den offentlige transport ikke er nær så udbygget, som vi er vant til herhjemme.

Næsten 95 procent af indbyggerne i Houston ejer derfor en bil, en andel der kun er højere i Dallas ligeledes i staten Texas.

– Du kan ingenting gøre uden en bil, siger en Houston-indbygger, Carolyn Roberts til Washington Pos. Hun har udover sit hus selv mistet tre biler til orkanen. Hun er dog en af de heldige, som har fået fat i en lejebil fra Enterprise.

Mange har således som en nødløsning søgt mod biludlejningsfirmaerne i området, som derfor melder om reservationskøer langt ud over det sædvanlige. Flere biludlejere er dog selv blevet ramt af oversvømmelserne og har måtte bestille ekstra lejebiler fra andre filialer i USA.

Find en lejebil i USA

Orkanen i Texas er en naturligvis en undtagelsessituation, hvor selv de største biludlejningsfirmaer i USA ikke har lokal kapacitet til at komme alle til hjælp, som har brug for en lejebil.

Rejser du til USA, er der dog under normale forhold altid mulighed for at finde en lejebil i alle større byer og lufthavne. Den største udfordring er at finde det bedste tilbud. Det kan du derfor med fordel gøre i søgemaskinen øverst her på siden. Her finder og sammenligner CarTrawler priser på mange forskellige typer lejebiler i USA fra en stribe udlejere, så du hurtigt kan finde den bedste pris.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *