Ideen til pousada-ferieboligerne blev født allerede i starten af 1940'erne. Foto: Roman Danylych, CC BY-SA 3.0.

Turisme har fået en stadig større betydning for Portugals økonomi de senere år, men det er ikke alle dele af landet, som har nydt godt af de ferierejsendes interessse. For at de udenlandske besøgende skal få øjnene op for de mange skjulte perler i landet, har regeringen besluttet at en række forladte borge, klostre og andre historiske bygninger skal kunne indrettes som hoteller.

Genoplivning af ukendte perler

Den portugisiske regering har til det formål lanceret et program, “Genopliv”, som indtil videre omfatter 33 forladte historiske bygninger rundt om i landet. Meningen er af private aktører, som ønsker at indrette hoteller eller bruge dem til lignende aktiviteter, kan få en lejekontrakt her på op til 50 år.

Turismen, som aktuelt udgør 12,5 procent af landets indtægter, har haft en stabil fremgang siden 2011. I 2016 modtog Portugal i alt 18,2 millioner udenlandske besøgende og tallet for 2017, som endnu ikke er klart, ventes at være endnu højere. Men hovedparten af landets feriegæster rejser stadig til Algarvekysten for at nyde de smukke strande, Lissabon for at udforske de mange kulturelle og historiske seværdigheder samt Porto med dens nærliggende vinområde ved Dourofloden. Med Genopliv-projektet håber regeringen både at lokke flere turister til at udforske de mere ukendte dele af Portugal samt at sprede besøgende ud over en større del af året. Som det er nu, er vintersæsonen stadig en markant lavsæson.

Oplev det ægte Portugal med billeje og Pousadas

Ideen om at indrette ferieboliger i gamle, historiske bygninger er ikke ny. I Portugal har man allerede i mange år haft mulighed for at bo på tidligere herregårde og slotte, de såkaldte Pousadas. Her kan du ofte bo med en fantastisk udsigt over landskabet og nyde en atmosfære af “det gamle Portugal”.

Besøg Portugals mest vidunderlige landsbyer med billeje

En ferie hvor man lejer en bil og bor på forskellige Pousadas rundt om i landet, er en fantastisk måde at udforske portugisisk kultur og natur på. For det første kan du på den måde opleve egne, som endnu er helt uberørt af turisme. For det andet giver billeje dig mulighed for at være din egen rejseleder, hvor du selv sætter tempoet og bestemmer, hvilke seværdigheder du vil besøge undervejs.

Find en billig lejebil i Portugal

Det er nemt at komme omkring med bil i Portugal, hvor vejnettet generelt er veludbygget og velholdt. Ligeledes er der i de større lufthavne og byer et godt udvalg af biludlejningsfirmaer. Uanset om du skal en længere rundrejse med billeje eller du blot vil leje en bil nogle få dage, er det dog altid en god ide at reservere billeje i Portugal på forhånd.

Det kan du nemt gøre i søgemaskinen her på siden. CarTrawler-søgemaskinen indsamler således hurtigt de aktuelt bedste tilbud fra en stribe biludlejere – både store og små. Du skal blot vælge den bil i oversigten, som lever bedst op til dine behov og dit budget.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *