Faro lufthavn. Foto: Scragtag

Siden den 1. marts har biludlejningsselskaber i en række af Portugals største lufthavne været pålagt at opkræve en ekstra afgift fra deres kunder. Biludlejere og politikere kæmper dog for at få den nye afgift sløjfet hurtigst muligt, da de mener den er skadelig for landets turistindustri.

Skadelig for turismen

Det er det franskejet Portuguese Airport Authority (ANA), som har indført den ekstra afgift for at afhente en lejebil i lufthavnene på det portugsiske fastland. Det rammer billeje-kunder i blandt andet Faro Lufthavn, som hvert år modtager millioner af internationale turister, hvoraf mange vælger at bestille en lejebil med afhentning i lufthavnen.

Oprindeligt var der udsigt til at det skulle koste 17 euro, at hente sin bil fra parkeringsanlæg ved lufthavnen, men dette beløb blev dog efter lange forhandlinger reduceret til 9 euro.

I Algarve, Portugals mest besøgte region, mener formanden for foreningen af biludlejere, Armando Santana, at afgiften inden længe vil få en negativ effekt på turismen. Santana er dog villig til en forhandling med lufthavnen, men mener at en afgift som minimum skal opvejes af forbedrede forhold for billejekunder og selskaber.

“Hvis der ikke sker nogen investering, hvis betingelserne ikke bliver væsentligt bedre (for turister og biludlejningsselskaber), hvorfor ANA vil tjene € 6.000.000 på de afgifter?” spørger han.

Bestil billig billeje i Portugal

Uanset den nye afgift kommer man ikke uden om, at der stadig er mange fordele ved at bestille billeje med afhentning i lufthavnen. Først og fremmest slipper du så for at bøvle med offentlig transport og taxier, men kan i stedet sætte dig ind i din egen bil for i ro og mag at rejse det sidste stykke til din feriebolig. Med en bil til rådighed i ferien bliver det desuden meget lettere at komme omkring til seværdigheder og de mange interessante byer i Portugal.

Bestil din billeje i Portugal her på siden, hvor du kan finde priser på lejebil i alle større byer og lufthavne.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *