Billeje i Firenze

Besøg Italiens levende museumsby Firenze, og brug byen som base for oplevelser i bakkerne i Toscana. Du kan se og sammenligne priser på billeje i Firenze fra alle biludlejnings-selskaber, både i Firenze centrum og i Firenze lufthavn, her på Billeje.info.

Firenze er Toscana’s hovedstad og et af de mest populære feriesteder i Italien. Ved at leje en bil har du også mulighed for at udforske det omkringliggende landskab, samt vingårdene og frugtplantagerne, som Toscana er fyldt af, foruden nabobyerne Pisa og Bologna.

Firenze er ikke alene en meget smuk by med en stor historisk bymidte. Firenze er også en levende metropol med 1,5 millioner indbyggere, med rige shoppingmuligheder, med parker og museer, med restauranter, barer og natteliv.

Smukke Firenze ved solnedgang med den berømte domkirke lyst op.

Firenze – storby og kulturby

Floden Arno strømmer gennem Firenze. Henover floden løber den berømte bro Ponte Vecchio, bygget i 1345 og den eneste af Firenzes broer der undgik 2. Verdenskrigs bombardementer. Berømt er også Firenzes gigantiske domkirke, hvis enorme kuppel endnu i dag er det højeste bygningsværk i byens centrum. For kunst- og historieinteresserede er Firenze virkelig en rejse værd. Smukt udsmykkede kirker, den verdensberømte kunstsamling Ufficierne og de mange pladser omkranset af gamle bypaladser karakteriserer byen.

Firenze byder også på et rigt handelsliv. Her kan man opleve de mest eksklusive modebutikker, almindelig shopping og et spændende fødevaremarked i den gamle torvehal i to etager. Også byens udendørs marked der er åben hver formiddag, er en oplevelse værd, hvad enten man ønsker billigt tøj eller fx køkkenredskaber. På pladserne og i de snævre gader er det ikke vanskeligt at finde hyggelige barer og gode restauranter. Dog sænkes restauranternes prisniveau generelt, hvis man bevæger sig uden for centrum. Firenze har også mange diskoteker, koncertsteder og for de fodboldinteresserede et hold, Fiorentina, i den bedre halvdel af Serie A.

Firenze har direkte flyforbindelse til København. Lufthavnen ligger lidt nord for byen, og der er hyppige busforbindelser til Firenzes hovedbanegård og dermed til centrum. Turen tager ca. 20 minutter. Store dele af byen er UNESCO Kulturarv og har en interessant historie, som kan opleves i et antal af museer, kunstgallerier og kirker.

Verdensberømte kunstværker

Firenze er verdenskendt for sin samling af kunstgallerier og museer som f.eks. Uffizi Galleriet, som bl.a. har værker af Michaelangelo, Leonardo Da Vinci og et antal af andre kunstnere fra Renæssance perioden. Firenze er fyldt med historiske pladser og huse som ligger op til at de fleste af byens centre kan udforskes til fods, ligesom man kan tage en bådtur på Arno floden. Det kan godt betale sig også at leje en bil, hvis man vil besøge alle de øvrige ting, som byen har at byde på.

Find vingårde og god mad med billig billeje ud af Firenze

Efter at have tilbragt en hel dag med besøg på gallerier og florentinske pladser, og måske sågar en indkøbstur i bymidten, hvorfor så ikke slappe af på en af de mange restauranter som byen har at byde på. Nyd en skål fyldt med pasta med et glas vin til fra vingårdene i Toscana. Det er en oplevelse, som du kan nyde, når du har lejet en bil.

Firenze er også berømt for sin musik og et overflod af teatre over hele byen, som giver dig mulighed for at opleve en opera aften under dit besøg i dette kulturelle smørhul.

Du kan finde billig billeje i Firenze online i søgemaskinen, og di kan vælge mellem flere forskellige afhentningssteder af din lejebil i Firenze. Husk at bestiller du biludlejning i Firenze hos Billeje.info er der altid fri kilometer og lovpligtige forsikringer inkl. i prisen. Læs mere om billeje i vores FAQ.

Du kan finde flere informationer om Firenze hos det officielle turistbureau

Oplev det smukke Firenze

Firenze er, ifølge manges mening, en af de smukkeste områder i Italien. Byen ligger lige ud til floden Arno, og er en af de mest besøgte turistområder i Italien. Alene den smukke arkitektur, der er i byen gør, at det er en god idé at bestille en lejebil og holde bilferie i Firenze.

Firenze er hovedstaden i regionen Toscana. I 1800-tallet var byen hovedstad, da Italien endnu var et kongerige. I dag er Firenze nærmest verdensberømt for både sin utrolige arkitektur med også for at have enten huset eller opfostret nogle af Europas allerstørste filosoffer, malere, digtere og billedhuggere og meget andet indenfor kunstens og kulturens verden.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Lej en bil i Firenze i Toscana

Har man bestilt billeje i Firenze, kan I blandt andet opleve byens domkirke eller katedral, Duomo di Firenze, som betragtes som byens varemærke. Det er også en god idé at tage ud og opleve kirken Santa Croce, hvor flere af de florentinske kunstnere ligger begravet. Blandt andet kan i se filosoffen Galileo Galilei og billedhuggeren Michelangelos gravmonumenter.

Bestiller I udlejning af bil i Firenze i Toscana online hjemmefra, kan I afhente bilen allerede, når I ankommer til byen. Der er masser at se og opleve i Firenze, og er man kommet for at opleve en smuk by, fuld af kunst og kultur, går man ikke forkert i byen, hvis man holder sin ferie eller bilferie i Firenze.

Det virker måske tåbeligt at vi skriver om en dag i Firenze i Toscana uden biludlejning her på Billeje.info, men skal du opleve centrum af Firenze i Toscana skal du lade bilen stå. Derimod er det oplagt at bestille billig billeje i Firenze lufthavn hvis du skal bo andre steder i Toscana, men snyd ikke dig selv for opleve byen en dag uden bil!

Firenze billeje – oplev Firenze i Toscana med billig biludlejning!

Oplevelser i Firenze

Farverig, excentrisk, spændende – Firenze sover aldrig. Den rastløse by Firenze i Toscana vågner tidligt, med den karakteristiske og ubarmhjertige larm som kommunens skraldevogne laver. Barerne fyldes gradvist med florentinere fra alle sociale lag, der drikker deres første kop kaffe med cornetto og kaster et flygtigt blik på La Nazione’s overskrifter. Ved otte-tiden samles studenterne på Piazza San Marco med et spinkelt håb om at finde plads i universitetets alt for små auditorier.

Er vejret godt, kører såvel studenter som topdirektører til arbejdet på deres motorini, knallerter, som er nemmere at parkere end biler. Takket være den stadige udvidelse af zona blú, bilfrit område, er Firenze et paradis for fodgængere og et mareridt for bilister, i hvert fald om dagen.

Når den årle og kølige morgenstund går over i fugtig varme, tænder de fine forretninger deres klimaanlæg og åbner dørene for publikum. Så bliver det svært at vælge, selv for de velhavende italienere, mellem de store modenavne, en Raspini-frakke eller et Coveri-jakkesæt, et par Ferragamo-sko, et Pucci-silketørklæde eller hvad med en Gucci-taske?

Kaffe i Firenze

Så er det tid til en kop kaffe hos Giacosa, selv om der er mange, der har fået samme idé. De, der har tanto da fare, en masse at bestille, foretrækker at ordne verdenssituationen på hyggelige, ydmyge steder over en espresso eller fire. På Via Cavour samles funzionari fra provinsadministrationen og udveksler synspunkter. Uden for postkontoret kan man finde nogle ældre, der begynder at diskutere ugens tipning og lottotal. For de sultne er det sagen med en landlig frokost i luksuriøse omgivelser i den nærliggende Cantinetta Antinori. De florentinere, de har to timers frokostpause, tager hjem til en lille pasta-anretning og en riposo, der kan variere fra en tv-serie til en middagslur på sofaen.

Nu styrter horder af larmende skolebørn også ud af skolerne. De har ikke, som vi kender det i Norden, madpakker med, for skolen slutter oftest kl. 13.30. For de, der må blive i byen, kan frokosten være en primo di pasta ved bardisken eller crostone ai carciofi, en varm artiskok på en birreria. På Giubbe Rosse på Piazza della Repubblica, der var mødestedet for de italienske patrioter under Risorgimento og senere for futurist-malerne, mødes nu funktionærer, forretningsfolk og lokale politikere til en portion ravioli. Selv om mange af de større forretninger nu er åbne hele dagen, er centrum mere eller mindre øde omkring kl. 14.

Men heldigvis er der også noget kultur om eftermiddagen. Farverige bannere minder turisten om den seneste udstilling. Kunstfanatikere bliver tiltrukket af Marino Marinis nye museum eller af en fotoudstilling om Rucellais fresker. Firenze betragtes stadig som et af Italiens vigtigste kulturelle centre med kunstudstillinger året rundt. Efter siestaen er Firenze klar til næste ræs. I det søvnige Oltrarno vågner galleriindehaverne og ekspedienterne med en kop kaffe og snakker om byens fodboldklub i Fiorentina. Hvis handelen svigter, får lædersælgerne på Santa Croce og sølvsmedene fra S. Frediano tid til en forfriskning på den nærmeste bar.

Aftenens første timer indbyder til en lille aperitivo på den historiske Rivoire på Piazza della Signoria. Ved 19-tiden er Piazza della Repubblica det første sted, de unge valfarter til. Her er fyldt med pizzerie, gelaterie, og video-barer. Arbejderne vender hjem til Campo di Marte eller Sesto. Bankfunktionærer og detailhandlere tilbage til Bagno a Ripoli. De rige forretningsfolk og designere til Bellosguardo eller til Fiesoles hyggelige skråning.

Ved ni-tiden affolkes gaderne og florentinerne forsvinder ind på de hyggelige trattorier. Efter måltidet kan man møde gadekunstnere af alle slags, pantomimekunstnere, marionetteater og gademusikanter på Via Calzaiuoli. Firenze er tillige en garnisonsby, og et stort antal værnepligtige driver rundt i gaderne og morer sig eller længes hjem. De prøver at stifte nye venskaber med florentinerne og især med de florentinske piger. Slår dette fejl, samles de på hovedpostkontoret og ringer hjem til Napoli eller Milano.

Kultur i Firenze

Florentinerne er vilde med kultur, og de køber sæsonkort til teatre, opera og koncerter. Teatrene tilbyder en god blanding af udenlandske klassikere og italienske yndlingsværker, der opføres på det nyligt restaurerede Teatro Verdi og Teatro della Compagnia, eller på det traditionelle Teatro Comunale. Firenze har i de senere år, på baggrund af udenlandske erfaringer, fornyet opera- og balletrepertoiret, og er ikke længere en ”kold scene” for kunstnere. Om sommeren strømmer folk til for at nyde Fiesoles internationale opera- og balletsæson i det stemningsfulde, romerske amfiteater.

Nede i byen fyldes Forte di Belvedere med studenter til frilufts film-festivalen. Filmfans og de der nyder ”klublivet” læser Firenze Spettacolo for at se, hvad der sker. Mindre kulturelle, men lige så aktive er Viali, gaderne som erstattede Firenzes gamle bymur. Hvis man kører ad dem om natten, er det klogt at undgå inderbanen, ellers kan man pludselig befinde sig i en kø, der venter på en transvestit, og ikke som man troede et trafiklys. På dette tidspunkt ser giovanotti (unge mænd) et show eller kigger efter amerikanske studerende på diskoteket. Florentinerne kan så drikke deres godnat-Fernet Branca, digestivo – de pæne borgere, borghesi, derhjemme mens yuppierne gør det i jazzklubben. Kunstneriske excentrikere hænger ud på et trattoria, hvor de skriver digte eller maler til langt ud på natten.

Billig biludlejning i Firenze

Flyver du til Firenze så bestil en billig biludlejning i Firenze lufthavn, porten til Toscana. Du finder billig biludlejning fra alle billeje-selskaber i søgemaskinerne fra Auto Escape og Cartrawler som vi samarbejder med her på Billeje.info

Find den billigste lejebil i Firenze Find Billeje her --> Sammenlign priser her