Billeje Portland

Velkommen til information og gode råd om billeje i Portland i delstaten Maine i USA. Foruden at få gode tips og råd til din leje af bil i Portland kan du i søgemaskinen foroven søge den billigste billeje blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. God fornøjelse!

Generelt om Portland

Portland ligger på halvøen i Casco Bay i den sydvestlige del af delstaten Maine (i den nordøstlige del af USA). Med sine omkring 66.000 indbyggere er det den største by i Maine, men ikke delstatens hovedstad (som er byen Augusta).

Før byen Portland blev til, var området omkring Casco Bay beboet af forskellige indianske stammer, der kaldte halvøen for Machigonne. I 1623 uddelte den engelske konge, Kong Charles den Første, 2400 hektar land til flåde-kaptajnen Christopher Levett med det formål at skabe en bosættelse i Casco Bay. Projektet mislykkedes dog, idet Levett rejste tilbage til England efter at have efterlad sig 10 mænd, hvis skæbne indtil idag står hen i det uvisse, og det var først 10 år senere, i 1633, at den første europæiske bosættelse blev til noget i skikkelse af  den lille fiskerlandsby Casco.

Portland er blandt andet kendt for seværdigheder som Casco Bay, Merrill Auditorium, Casco Bay Islands, Portland Museum of Art, Eastern Promenade, The Scenic Route Maine Tours, Commercial Street, Wadsworth -Longfellow House, Portland Observatory, Children´s Museum and Theater of Maine, Back Cove Trail, Dimillos Old Port Marina, Fort Gorges, International Cryptozoological Museum m.fl.

Infrastruktur

Generelt har Portland en god og veludbygget infrastruktur, som gør det let og behageligt at bevæge sig rundt i byen i en lejebil. Blandt de vigtigste hovedveje enten i eller omkring byen er Interstate Highway 95, der går vest om byen; Interstate Highway 295, der udløber fra Interstate Highway 95 og giver adgang til byens centrum (hvorefter den følger den atlantiske kyst); U.S. Route 1, der løber sammen med Interstate Highway 295 i den sydlige del af søster-byen South Portland (ikke at forveksle med Portland), hvorefter den fører mod nord gennem Portlands centrum; og U.S. Route 302, der er berømt for sine smukke strækninger mellem Maine og Vermont, og som har sit østlige slutpunkt i Portland.

Byen har desuden adgang til en række Maine State Routes, herunder Maine State Route 9, 22, 25, 26, 77 og 100.

Lufthavn

Byens internationale lufthavn, Portland International Jetport (med lufthavnskoden PWM), ligger i Cumberland County 3 kilometer vest for Portland centrum. Lufthavnen har over 100.000 flyoperationer om året, men i skrivende stund (juni 2014) ingen direkte flyforbindelser til Danmark.

Hvis man vil flyve til Portland fra Danmark, er man derfor nødt til at have en mellemlanding i en anden amerikansk lufthavn (f.eks. New York, hvorfra der er direkte flyforbindelse til Kastrup med SAS).

Du kan læse mere om Portlands lufthavn her.

Billigste billeje i Portland

I søgemaskinen oven over denne artikel kan du finde den billigste billeje i Portland blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. Med i prisen er blandt andet fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, og tyveriforsikring. Der er ingen skjulte gebyrer i prisen.

Hvis du beslutter dig til at bestille en lejebil hos os, eller hvis du sidder inde med generelle spørgsmål om billeje i udlandet, anbefaler vi dig at læse vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem, hvor du kan få svar på alt fra kørsel i udlandet, kørekort i udlandet, forskringer, bestilling, afbestilling, betaling – og meget mere.

Andre populære billeje-destinationer i USA

Du kan her læse om andre populære destinationer i USA her på siden, såsom Los Angeles lufthavnSan Francisco lufthavnMiami lufthavn og Orlando lufthavn.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i USA.

Find den billigste lejebil i Portland Find Billeje her -- data-src=