Billig billeje i OsloOslo havn, Norge - oplev Norges hovedstad og de omkringliggende områder med billeje fra billeje.info. Foto: Moyan_Brenn_BE_BACK_on_10th_OCT

Oplev Norge i bil – bestil en billig billeje igennem CarTrawler biludlejning. Norge er dybe klare fjorde, en lang smuk kystlinje op nord for polarcirklen til Arktis, det er imponerende bjerge, der byder på fantastiske naturoplevelser, og det er byer, der gæstfrit tager imod med skøn mad og kulturelle oplevelser.

Norge strækker sig forrevet og bjergrigt med en kystlinje langs Nordatlanten på mere en 20.000 kilometer med en fascinerende natur og masser af øer og holme. Nord for polarcirklen kan midnatssolen opleves omkring midsommer, hvor solen ikke går ned. Besøger man i stedet det norlige Norge midt på vinteren, kan man opleve de lange mørke dage uden lys. I det nordlige Norge finder man også øen Svalbard, hvor man kan finde isbjørne.
Du kan læse mere om billig billej ei Norge i sidste afsnit.

Torsk til tørre

Kystlinjen er vigtig for Norges kultur og erhverv, og fiskeri har gennem århundrede været rygraden i norsk erhvervsliv. Torsk og sej har næst efter olie været den største indtægtskilde. Mellem jul og påske kommer torsken fra Arktis til havet omkring den barke men naturskønne ø Lofoten for at gyde. Når fiskene fanges, hænges de til tørre på meter høje og lange træstativer for at tørre. Kommer man forbi Lofoten mellem påske og juli kan man se det særlige syn af hovedløse torsk, der hænger til tørre på endeløse tørrestativer. Metoden anvendes stadig i dag, selv om en del fisk dog også frysetørres.

Klima og landbrug

Klimaet langs kysten er tempereret på grund af varmen fra Golfstrømmen. Inde i landet er klimaet mere barskt, og i den nordlige del er det subarktisk. Mod syd, hvor hovedstaden Oslo ligger, er klima og natur mere som i Sydsverige. På grund af klimaet og jordforholdene er Norge ikke et udpræget landsbrugsland. Alligevel er naturen vigtig for nordmændene, der er yderst miljøbevidst og gør en stor indsats for at beskytte deres fantastiske natur, der blandt andet huser en interessant fuglefauna.

Oslo – vikinger og kultur

Oslo er Norges hovedstad. Det har den været siden 1324, og byens historie er endda endnu længere, da den dateres til tilbage til det 11. århundrede. Byen ligger smukt ved en fjord omgivet af skove og fjelde. Det betyder, at man efter nogle dage med moderne storpuls let kan få adgang til store naturoplevelser. Men inden naturen går ud i naturen, bør kulturen i Oslo opleves. Besøg Vigelandsparken skulpturpark med 212 skulpturer af Gustav Vigeland. Et imponerende møde! Se også den prisvindende arkitektur i Den Norske Opera & Ballet-bygning af marmor og glas. Oslos historie kan også opleves på Akershus Fæstningen fra det 13. århundrede, og vikingeskibsmuseet med to af verdens bedst bevarede vikingeskibe fra det 9. århundrede.
Oslo er også en moderne storby, der byder på eksklusive mærkevarer og designs af unge norske designere. Modetøjs- og interiørbutikker er med rund hånd skudt op rundt i Oslo og indbyder til en slentre- og shoppingtur gennem byen. Når sulten melder sig, så prøv en af Oslo mange restauranter med norske specialiteter som for eksempel laks og rensdyr samt mange forskellige specialiteter fra havet. Prøv den skønne kongekrabbe eller gør et forsøg med hvalkød.

Billeje i Norge

Norge er fascinerende og barsk natur, og det er oplagt at opleve Norge med en billig billeje. I Norge handler det om historie og kultur og det er et skønt nordisk køkken med udgangspunkt i havets rigdom. Kontakt os og få mere information om Norge og de mange rejsemål.
Billeje info samarbejder med CarTrawler om at finde billig billeje i alle byer og lufthavne i Norge. Indtast din ønsker i søgemaskinen som sammenligner priser på billeje fra alle billeje-selskaber i databasen. Finder du en lejebil der passer dine behov og pengepung så er det nemt i tre step at bestille din billeje. Husk du kan afbestille din lejebil op til 24 timer inden afhentning, og at alle priser på billeje igennem CarTrawler biludlejning er inkl. ubegrænset kilometer og alle lovpligtige forsikringer.

Bestil billig billeje i Norge

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *