Laurisilva-skov på La Gomera. Foto: Thorsten Bachner, Creative Commons.

La Gomera adskiller sig på flere områder fra de øvrige kanariske øer. Her er masser af gode badestrande, men derudover byder “den runde ø” på en unik, frodig natur, som inkluderer en af Europas sidste urskove.

La Gomera – den runde ø

La Gomera som er den næstmindste af De Kanariske Øer, har en næsten helt rund form og kaldes i folkemunde da også for “den runde ø”. La Gomera blev dannet for omkring 12 millioner år siden og har ligesom de øvrige kanariske øer en vulkansk oprindelse, men i modsætning til for eksempel naboøerne, Tenerife og Gran Canaria, har der ikke været udbrud på La Gomera i over 2 millioner år.

Det er en af grundene til, at du på La Gomera stadig kan opleve en forhistorisk skovtype, laurisilva, som for millioner af år tilbage også var udbredt på det europæiske fastland.

Garajonay Nationalpark

Ønsker du dig en ferie med unikke naturoplevelser, som ikke blot inkluderer smukke badestrande, er La Gomera et oplagt valg. Den største naturseværdighed på den lille ø, som er på størrelse med Mors, er Garajonay Nationalpark, der er udnævnt til verdensarv af UNESCO.

I Garajonay Nationalpark som ligger på den centrale og højeste del af øen omkring 1.200 meter over havet, kan du opleve laurisilva-skove som de så ud for millioner af år siden i Europa. Dele af disse eventyrlige, stedsegrønne skov, der ofte dækkes af dis, er på La Gomera stadig helt uberørte og udgør et tilflugtssted for flere sjældne dyre- og plantearter.

Det er en enestående oplevelse at gå rundt i skovene og den bedste måde at udforske det unikke område. Parken kan besøges året rundt, men særligt i foråret er her smukt. Der er god vejforbindelse ind til nationalparken, og på besøgscentret kan du få information om de markerede stier i området.

Læs mere om La Gomera på turistkontorets officielle hjemmeside her

Find billig billeje på La Gomera

Skal din ferie på La Gomera være mere end en badeferie, bør du bestille en lejebil. Der er et bredt udvalg af biludlejningsfirmaer på øen, og vil du være sikker på at få den billigste pris på billeje, skal du bruge søgemaskinen her på siden. I søgemaskinen får du hurtigt et overblik over de billigste priser på billeje på La Gomera fra både store internationale og små lokale biludlejere.

Bestiller du hjemmefra har du størst chance for at få den type lejebil, du ønsker. Har du bestilt hjemmefra slipper du desuden for at skulle bekymre dig om offentlig transport og kan komme hurtigt frem til dit hotel.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *