Algarve strandAlgarves strande hører til blandt de bedste i Europa. Foto: Tiago Fernandes, CC BY 2.0

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, men det er endnu ikke for sent at finde en billige rejse. Hvis du endnu ikke har bestemt dig for en destination, får du her vores tips til 7 billige rejsemål i 2019. Du kan desuden udnytte en særlig kampagne, der løber fra den 26. maj til 3. juni 2019, med gode tilbud på billeje til at sikre dig en ekstra oplevelsesrig rejse.

Mange tror fejlagtigt, at det er nødvendigt at rejse om på den anden side af Jorden for at finde rejsemål, hvor feriepengene strækker langt. Men faktisk er der masser af spændende rejsemål inden for få timers flyvning i Europa, hvor prisniveauet stadig er markant lavere end herhjemme. Det inkluderer både klassiske rejsemål og nye “up-and-coming” destinationer. Læs vores tips til 7 rejsemål, hvor du får meget ferie for pengene.

Cap de Formentor på Mallorca. Foto: Sergei Gussev, CC BY 2.0

Tip 1. Mallorca

Listen over billige rejsemål i 2019 er ikke rangordnet, men det er alligevel ikke helt tilfældigt, at vi nævner Mallorca som det første bud på et prisvenligt rejsemål i år. For det første har den spanske ferieø som rejsemål en noget nær ideel kombination af strande, kulturliv, natur og historiske seværdigheder til en ferie. For det andet er prisniveauet trods øens popularitet stadig ganske fordelagtigt set med skandinaviske øjne. I 2019-udgaven af det engelske ‘Post Office Travel Money Holiday Cost Barometer‘ fremgår det ovenikøbet, at priserne på de ting, man som turist ofte køber i løbet af ferien, er faldet 11 % på Mallorca sammenlignet med sidste år. Hvad koster det at spise på Mallorca, spørger du måske. Ifølge det engelske prisbarometer koster et 3-retters måltid for to personer inklusiv en flaske vin i gennemsnit blot £44.45 (cirka 380 kr).

De generelt lavere priser til trods er der dog typisk forskel på priserne alt efter, hvor du rejser til på Mallorca. Ude langs kysten, hvor der er betydeligt mere turisme, er prisniveauet typisk højere end længere inde på øen. Der er måske ikke ligefrem en direkte mellem pris og afstand til kysten, men det er ikke meget galt. Det er en af grundene til, at det varmt kan anbefales at leje en bil, hvis du holder ferie på Mallorca. Så kan du for eksempel leje en lidt afsidesliggende villa og alligevel komme nemt til stranden. Ifølge kendere er det desuden på turene på egen hånd ind i øens mindre turistede (og billigere) indre, at du har bedst chance for at opleve det ægte Mallorca. Hvad skal man så se på Mallorca? Det kommer helt an på, om det er kultur eller natur, der står øverst på din ønskeliste i ferien. Har du lejet en bil, kan du dog nemt kombinere kulturhistorisk sightseeing i hovedbyen Palma med for eksempel en dagsudflugt til øens nordligste punkt, Cap de Formentor, hvor Mallorcas nok mest spektakulære udsigter venter.

Caminito del Rey
En unik attraktion bare en times kørsel fra Malaga: Caminito del Rey. Foto: alejandrocuencac, Pixabay.

Tip 2. Málaga

Det er naturligvis først og fremmest de mange solskinstimer og strandene, der har gjort Málaga til et af Spaniens mest populære rejsemål, særligt blandt solhungrende skandinaver. De lave priser på restauranter og hoteller samt ikke mindst de billige flyforbindelser til den sydspanske ferieby er også dog med til at gøre Málaga til et af Europas mest tiltrækkende rejsemål i 2019 for den prisbevidste turist.

For mange ferierejsende er Málaga primært en indgangsport til Costa del Sol, men udover de nærliggende strande og badebyer har selve Málaga også meget at byde på. Hvad skal man så se i Málaga? Du bør selvfølgelig ikke gå glip af den betagende udsigt fra Castillo de Gibralfaro eller den interessante mauriske Alcazaba-fæstning. Men tag dig også god tid til blot at gå på opdagelse i midtbyens gader. Her vil du opdage, at Málaga de senere år har gennemgået en bemærkelsesværdig opblomstring med talrige nye museer og et væld af nyåbnede restauranter. Her kan det lave spanske prisniveau udnyttes til nye kulinariske eventyr hver aften.

Lejer du en bil i Málaga, har du desuden alletiders udgangspunkt for at udforske resten af Andalusien. Til en dagsudflugt er for eksempel både Ronda, Cordoba og Alhambra (Granada) inden for din rækkevidde. Alle tre steder hører til blandt de mest interessante udflugtsmål i det sydlige Spanien.

Lissabon sporvogn
Nogle af Lissabons stejleste gader kan bestiges i sporvogn. Foto: LauraRinke, Pixabay.

Tip 3. Lissabon

Det er næppe længere helt korrekt at kalde den portugisiske hovedstad for et overset rejsemål. Men selvom flere og flere har fået øjnene op for Lissabon de senere år, er den sammenlignet med andre populære storbyer i Europa at regne for et billigt rejsemål i 2019. Du kan nemt få en forlænget weekend til at gå her med at udforske spændende butikker i for eksempel Baixa Pombalina, hvor nogle af de små familiedrevne butikker har eksisteret i flere århundreder. Hvad skal man købe i Lissabon? Selvom der også er rig mulighed for at shoppe alle de nyeste, internationale mærkevarer på Avenida da Liberdade, er det oplagt at udnytte de billige priser i Lissabon til at købe et mere unikt souvenir, hvad enten det er farverige sardindåser eller håndsyede læderhandsker.

Dagene i Lissabon kan ligeledes hurtigt gå med at besøge byens største seværdigheder eller med blot at nyde stemningen i de smalle brostensbelagte gader og de mange flotte udsigtspunkter. Mange vælger efter et par dage i hovedstaden at leje en bil for at tage på en rundtur i resten af landet. Her drager man fordel af Lissabons centrale placering i Portugal, hvilket betyder, at du kan nå både den sydlige og nordlige del af landet i løbet af 3-4 timer.

Tip 4. Algarve

Starter du din ferie i Lissabon, kan du kan for eksempel efter nogle dages storbyferie køre videre sydpå til Algarvekysten. Ifølge det engelske prisbarometer overgås Algarve som billigt rejsemål i Europa kun af bulgarske Sunny Beach, der dog har ry for mest at være et rejsemål for feststemte unge. Så er det en ferie med sol og strand for dig og familien til en billig pris, du søger i 2019, er Portugals sydligste region nok et bedre bud. I Algarve koster et 3-retters måltid på restaurant med vin for to i gennemsnit under 250 kr. ifølge den engelske undersøgelse. Der er med andre ord tale om et rejsemål, hvor du får rigtig meget ferie for pengene.

Vejret i Algarve er ret unikt for Europa. Trods beliggenheden ved Atlanterhavet minder klimaet således mere om det, man finder på rejsemål omkring Middelhavet. Det er da heller ikke uden grund, at Portugals sydligste region betragtes som et helårsrejsemål, hvor vintermånederne med deres mere milde temperaturer er perfekte til en aktiv ferie med for eksempel golf eller vandring. Om sommeren er der ligeledes meget andet at tage sig til i Algarve end at dase på de gyldne sandstrande. Det lave prisniveau i regionen gælder også for biludlejning, som hører til blandt den billigste i Europa. Mange ferierejsende, som ankommer til Faro Lufthavn, vælger da også at leje en bil for nemt at kunne komme omkring.

Det kan godt lade sig gøre at holde ferie i Algarve uden en lejebil, men den offentlige transport lader en del tilbage at ønske. Med din egen bil til rådighed kan du derimod uden besvær køre en tur ind i baglandet bag de dramatiske kystklipper, hvor der findes et Algarve, som mange ikke kender til. Her finder du en perlerække af helt små landsbyer, hvor livet leves som om tiden næsten har stået stille de sidste hundrede år.

Lave priser og smukke omgivelser gør Split til et af Kroatiens mest attraktive rejsemål i 2019. Foto: Jocelyn Erskine-Kellie, CC BY 2.0

Tip 5. Split

Adskillige kroatiske byer kan med rette fremhæves blandt de billigste rejsemål i 2019. Split, Dalmatiens smukke hovedstad, er med sit natteliv, mange shoppingmuligheder og talrige hyggelige restauranter for eksempel på mange måder et helt ideelt sted at få fuldt udbytte af de lave priser i Kroatien. I den gamle bydel, der er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste, kan du således i de smalle, brolagte gader og på charmerende torve finde masser af steder med udeservering og specialforretninger. Du vil nok også flere gange i løbet af ferien ende på den palmefyldte havnepromenade, hvor der ligeledes er talrige fortovscaféer at nyde udsigten over havet og de nærliggende øer fra.

Selve Split udforskes bedst til fods, men byen er også et godt udgangspunkt for at tage på køreture til den perlerække af charmerende landsbyer, der ligger langs Adriaterhavskysten. Der afgår også bilfærge fra Split til flere af de nærliggende idylliske øer. Har kan du bruge en dag på at køre rundt til små maleriske byer og strande.

Elafonissi-stranden er med sit klare, lave vand meget familievenlig. Foto: Tiomax80, CC BY 2.0

Tip 6. Kreta

At Grækenlands største ø i 2019 fortsat er at finde blandt de billigste rejsemål i Europa, kan måske umiddelbart være lidt overraskende i betragtning af Kretas mangeårige popularitet. Men ligesom det gælder for Mallorca afspejler det lave prisniveau ikke Kretas mange kvaliteter.

Langt ind i efteråret kan du nyde sommertemperaturer på Kreta, som desuden er et af de mest alsidige rejsemål i Middelhavet. Lejer du en bil kan du for eksempel besøge de spændende ruinerne i Knossos og Fortezza-fortet i Rethymnon den ene dag og næste dag kører en tur ned til øens sydvestlige hjørne for at slappe af på den smukke Elafonissi-strand.

Mdina, Malta
Man føler sig nemt hensat til middelalderen i Mdinas smalle gader. Foto: reubenjfarrugia, Pixabay.

Tip 7. Malta

Er antallet af solskinstimer sammen med prisen afgørende for valget af dit rejsemål i 2019, er Malta nærmere overvejelser værd. Det netop overståede år som kulturhovedstad har måske nok givet priserne et lille nyk opad i Valletta, men finder du et hotel i Sliema lige på modsatte side af bugten, er priserne stadig ganske rimelige, især set med skandinaviske øjne. Her kan du ifølge prisbarometeret for eksempel forvente blot at skulle betale omkring 225 kr for en 2-retters frokostmenu for to personer.

Sliema er med sine moderne hotelbygninger måske nok ikke charmerende på samme måde som den gamle del af Valletta, men til gengæld finder du her alt, hvad du har brug for af spisesteder og indkøbsmuligheder i ferien. Desuden har du alletiders udgangspunkt for at udforske resten af den lille østat. Der er busforbindelser både ind til Valletta og andre byer på øen, men vær dog opmærksom på, at de i højsæsonen kan være overfyldte og derfor ikke særlig komfortable. Heldigvis er billeje også billig på Malta. Med din egen lejebil kan du desuden lettere besøge de største seværdigheder i dit eget tempo samt finde de små, oversete perler, som andre turister sjældent opdager. Det tager for eksempel ikke meget mere end 20 minutter at køre fra Sliema og Valletta ind midt på øen til den gamle hovedstad Mdina. Har du lejet en bil, og vil du gerne opleve det traditionelle Malta, kan det også anbefales at udforske den sydlige, mindre turistede del af øen.

Book billeje i 2019 til kampagnepris

På alle de ovennævnte billige rejsemål, findes der et bredt udvalg af biludlejningsfirmaer, som inkluderer både internationale udbydere som Avis, Europcar, Hertz og Sixt, men ofte også en stribe mindre, lokale udlejere. I højsæsonen er der dog selv alligevel ofte rift om de billigste lejebiler. Selv hvis du rejser i lavsæsonen, bør du booke biludlejning online. Du kan selvfølgelig godt tage chancen og blot møde op hos en udlejer for at finde en ledig lejebil. Men du vil typisk ende med at betale mere, end hvis du har reserveret bilen hjemmefra. Desuden kan du ved at bruge søgemaskinen her på Billeje.info, som stilles til rådighed af CarTrawler, i ro og mag sammenligne tilbud fra de forskellige udbydere.

Tilbudskampagnen fra 26. maj til 3. juni 2019 er en oplagt mulighed for at supplere ferien med ekstra en lejebil til en ekstra lav pris. Bemærk at selvom kampagnen løber over en uge, bør du ikke vente for længe med at bestille, når først kampagnen er skudt i gang. Specielt ikke hvis du ønsker at leje en bil omkring højtider og i de almindelige ferieperioder, hvor der typisk er stor efterspørgsel på de billigste og mest populære bilmodeller. Kampagnens tilbud med op til ekstra 25 % i rabat vil desuden næsten med garanti give ekstra meget rift om lejebilerne. Så tøv ikke med at booke billeje, lige så snart, du kender dine rejsedatoer!

Din lejebil skal afhentes senest d. 31. august 2019, så book bilen til sommerferien nu. Brug søgefunktionen i toppen af siden, hvor rabatterne automatisk kommer frem.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *