Cap de FormentoDu får mere ud af din påskeferie, hvis du lejer en bil. På Mallorca kan du for eksempel køre en tur ud til Cap de Formentor. Foto: Frank Vincentz, CC BY-SA 3.0

Påsken falder sent i år, og du kan stadig nå at bestille en billig lejebil til ferien. Faktisk kan du lige nu spare op til 50 procent på billeje i påskeferien på en lang række populære rejsemål, hvis du laver din bestilling i søgemaskinen her på Billeje.info. Læs vores tips til 4 fede påskeferiedestinationer!

De ekstra lave priser på billeje i påskeferien får du takket være en særlig kampagne, der løber fra den 14. til 22. april 2019. Booker du din lejebil inden for denne periode, kan du således få op til 50 procents rabat fra en lang række kendte biludlejningsfirmaer som Hertz, Europcar, AVIS og Dollar, der tilsammen dækker det meste af verden. Det er naturligvis oplagt at udnytte tilbuddet til at få mest muligt ud af den forestående påskeferie, men de billige priser gælder for afhentninger helt frem til den 14. juli. Så har du planlagt en tidlig sommerferie, kan du også allerede nu sikre dig en lejebil med rabat.

Tip 1: Mallorca – Påskeferie med sol og billig billeje

Trods en usædvanlig mild vinter er der nok mange af os, der længes efter foråret. I påsken er der blandt de mest populære rejsemål da også en overvægt af de destinationer, hvor solen allerede har fået magt, så man kan lade vintertøjet blive hjemme.

Foråret er for eksempel på mange måder et noget nær perfekt tidspunkt at besøge Mallorca. Vejret på den spanske middelhavsø minder på denne årstid ofte om en god dansk sommerdag, og der er mindre trængsel på vejene. Det er derfor et ideelt tidspunkt at udforske øen med billeje. Næsten uanset hvor du bor, har du med en lejebil de fleste attraktioner indenfor din rækkevidde. Det kan for eksempel varmt anbefales at køre en tur ud til det nordligste punkt på Mallorca, Cap de Formentor, der byder på nogle af øens mest spektakulære udsigter.

Allerede på vejen ud mod spidsen af halvøen venter der dig talrige udsigtspunkter, hvor du kan holde ind. Derfor bør du da også afsætte god tid til at køre de sidste 20 kilometer fra Port de Pollenca helt ud til Cap de Formentor. Vejen som slynger sig langs bjergryggen indbyder desuden ikke til hastværk. Det mest populære udsigtspunkt er dog det, du finder helt ude ved det lille fyrtårn. Det er let blot at falde i staver over den fantastiske 360 graders udsigt, men trænger du til en forfriskning, ligger her også en lille café.

Selvom det er udsigtspunkterne, der er hovedattraktionen på Cap de Formentor, bør du også huske badetøjet. Trænger du til en dukkert kan du for eksempel på tilbageturen slå vejen forbi Playa de Formentor og nyde det krystalklare vand. Med en lejebil kan du derudover nemt finde frem til adskillige andre fristende badestande på halvøen, hvis du vil bruges resten af dagen på at slappe af ved vandet.

>> Book en billig lejebil i Mallorca lufthavn her

Elafonissi Kreta
Elafonissi-stranden er populær blandt familier. Foto: Tiomax80,
CC BY 2.0

Tip 2: Kreta – Historien lurer om hvert et sving på vej til Elafonissi

Går påskeferien i stedet til Grækenlands største ferieø, Kreta, er mulighederne med billeje tilsvarende rige. Er du historisk interesseret, er det her oplagt at udnytte den frihed lejebilen giver til at udforske ruinerne i Knossos, eller Fortezza-fortet i Rethymnon i dit eget tempo. Så slipper du får at skulle bekymre dig om køreplaner og er ikke tvunget til at følge en guidet tur. Allerede i foråret vil Kreta strande dog nok også begynde at lokke, selvom vandet endnu ikke er blevet varmet helt op. Har du lejet en bil, kan du for eksempel nemt tage på en udflugt til øens nok smukkeste strand, Elafonissi-stranden i det sydvestlige hjørne, som med sit lave vand er meget familievenlig.

Fra Kretas nordkyst går den hurtigste rute til Elafonissi-stranden over Topolia og Elos. Selv denne rute går dog ad en vej, der til tider er ret snørklet og smalt, så du bør afsætte mindst 90 minutter til den omkring 70 kilometer fra Chania. Det er dog en flot rute og Elafonissi er i sig selv turen værd. Det er ikke uden grund, at den regnes for en af Grækenlands bedste strande. Det lave, krystelklare vand, der strækker sig langt ud, er ideelt til børnefamilier og til snorkling.

Særligt påsken, hvor turistsæsonen endnu ikke for alvor er kommer i gang på Kreta, er det oplagt at tage på udflugt med billeje til Elafonissi. Da fremstår sandstranden nøjagtig lige så uspoleret som på billederne. Men selv hvis du kommer her midt i højsæsonen, skal du dog sjældent gå ret langt ud langs vandet til de mere klippede områder for at finde en uforstyrret plet.

>> Book en billig lejebil på Kreta her

Sisteron Frankrig
Sisteron – en af byerne du passerer på Napoleonsruten. Foto: Glavo.

Tip 3: Provence – Fransk arrogance og charme på Napoleonsruten

Det er naturligvis ikke kun øerne i middelhavet, som med deres milde, solrige vejr og spændende seværdigheder er populære rejsemål i påsken. På fastlandet er Provence i Frankrig således mindst lige så oplagt mål for en oplevelsesrig påskeferie med billeje. Bestil for eksempel en lejebil med afhentning i Nice Lufthavn og følg Napoleonsruten mod Grenoble.

Da Napoleon i 1815 efter sit eksil på Elba gik i land ved den lille havneby Golfe Juan med sin hær på 1200 mand, var det ikke for at nyde de smukke omgivelser. Han satte i stedet kursen mod Paris for at afsætte kongen. Ruten over Alperne gennem smalle bjergpas og isolerede landsbyer blev valgt for ikke at støde på royalister, der kunne tænkes at ville forpurre hans plan om at genindtage kejsertronen.

Den 324 kilometer lange rute i Napoleons fodspor, der fører dig fra middelhavet op over bjergmassiverne på vejen mod Grenoble, går gennem nogle af regionens smukkeste landskaber. Undervejs passerer du desuden en perlerække af stemningsfulde provencalske landsbyer, hvor du kan holde ind for at nyde en forfriskning eller for blot at strække benene med en slentretur rundt i de smalle gader

Napoleonsruten, Route Napoléon, der fik sit officielle navn i 1932, følger i store træk den oprindelige rute. I dag er det dog naturligvis noget mere komfortabelt at betragte de flotte scenerier fra sin lejebil end da Napoleons hær måtte tage turen til fods og hest. Gør du stop nogle af de samme steder som Napoleon, vil du alligevel tydeligt mærke historiens vingesus. I Sisteron har Napoleon for eksempel nok også ladet sit blik hvile på det markante citadel, der blev bygget af Solkongen (Ludvig d. 14.) og nu er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Det tog Napoleon og hans hær seks hårde dage at nå Grenoble. I en lejebil kan du naturligvis gøre det meget hurtigere, men afsæt alligevel god tid til turen. Det er oplagt at tage et par overnatninger undervejs og eventuelt lave afstikkere til nogle af seværdighederne i området.

>> Book en billig lejebil i Provence her

Villa La Petraia i Toscana
Villa La Petraia ligger i udkanten af Firenze. Foto: Sailko, CC BY-SA 3.0

Tip 4: Toscana – Medici’ernes hjemegn er fortryllende i foråret

Påskeferien er et ideelt tidspunkt at tage på en rundrejse med i Toscana i Italien, hvis du både vil opleve naturen på landet og livet i de berømte kulturbyer. Med en lejebil kan du for eksempel udforske de mange smukke Medici-villaer, som ligger spredt ud over regionen.

Tolv af villaerne, der er bygget mellem det 15. og 17. århundrede, er optaget på den prestigefyldte Verdensarvsliste. De repræsenterer ifølge UNESCO den indflydelse Medici-familien har haft på europæisk kultur og står som nogle af de ypperste monumenter over den italienske renæssance.

Der er i mange tilfælde etableret flotte haver med skulpturer omkring villaerne, men det er dog ofte den indvendige udsmykning, der imponerer mest. Det er tydeligt, at Medici’erne var store kunstelskere eller i hvert fald valgte at investere en stor del af deres rigdom i kunst og overdådig udsmykning. Er du på udflugt i din egen lejebil, kan du tage dig god tid til at udforske haver og villaer i dit eget tempo.

>> Book en billig lejebil i Toscana her

Billeje påskeferie
Få mere ud af din påskeferie i varmen med billeje.

Bestil din lejebil til påskeferien nu

Tilbudskampagnen løber over en hel uge, men selvom du derfor i princippet har god tid til at bestille din billeje til påsken, bør du ikke vente for længe, når først kampagnen er skudt i gang. Særligt omkring de store højtider og ferieperioder er det nemlig ikke usædvanligt, at der selv hos de største biludlejningsfirmaer er rift om de billigste og mest populære bilmodeller. Tilbuddet om op til ekstra 50 procent i rabat vil desuden næsten med garanti give ekstra meget efterspørgsel, og du bør derfor booke din billeje lige så snart, du kender dine rejsedatoer.

Når først du er klar til at bestille billeje til påskeferien, tager det takket være søgemaskinen her på Billeje.info ikke mange minutter at finde og reservere din lejebil. Du skal blot angive, hvor og hvornår du vil afhente dit køretøj. Dernæst tager det kun søgemaskinen nogle få sekunder at lede efter de billigste priser fra en bred vifte af biludlejningsfirmaer, hvilket inkluderer både store, internationale firmaer som Avis, Europcar og Hertz, men også mindre, lokale udlejere på netop dit rejsemål.

I listen over de aktuelt bedste priser, som søgemaskinen finder, er lejebiler fra alle størrelsesklasser samlet. Er du kun interesseret i lejebiler af en bestemt størrelse, eller foretrækker du at leje din bil fra udvalgte firmaer, kan du eventuelt gøre brug af filterfunktionen til at indsnævre søgeresultatet yderligere. Dernæst er du kun få klik fra at have bekræftet din bestilling, så du med ro i sindet kan se frem til en oplevelsesrig påskeferie.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *