, “Verdens farligste gangbro” genåbner ved MalagaEl Caminito del Rey på klippevæggen. Foto: ViaggioRoutard, Creative commons.

Den berygtede gangbro El Caminito del Rey, som har menneskeliv på samvittigheden og tidligere var kendt som “Verdens farligste gangbro”, er efter en større renovering ved at være klar til at genåbne.

Ferien i Spanien med sus i maven

El Caminito del Rey var i løbet af flere årtier blevet så forfalden, at det efterhånden kun var de mest hærdede adrenalin-junkier, som turde vove sig ud på den. Myndighederne i Malaga har derfor de seneste år arbejdet på at restaurere og ikke mindst gøre gangbroen i bjergene nær Antequera sikker. Det projekt er nu næsten tilendebragt, og gangbroen genåbnes for publikum den 28. marts.

El Caminito del Rey, som oversat til dansk betyder “Kongens lille sti”, omfatter en berygtet gangbro, der er fæstnet til klippevæggene i El Chorro kløften. Med et frit fald på over 100 meter til floden var passagen af nedfaldende sektioner, hvor kun fæstningspløkkerne sad tilbage, blevet så farlig, at myndighederne efter dødsulykker i 1999 og 2000 afspærrede indgangene til stien.

En af de bedste attraktioner i Spanien i 2015

Stien blev oprindeligt etableret mellem år 1901 og 1905 til brug for arbejderne på to vandkraftværker i området. I 2011 blev de regionale regeringer i Andalusien og i Malaga enige om at dele renoveringsomkostningerne på €9 millioner. Udover en ny parkeringsplads og et museum er meget af den oprindelige gangbro bevaret, og nye tilføjelser er lavet i det oprindelige design.

El Caminito del Rey er på i alt 7,7 kilometer, hvor det især er de 2,9 kilometer gangbro, som er berømt og har fået Lonely Planet til at kalde den en af de bedste nye attraktioner i 2015.

Det er nødvendigt at bestille billetter på forhånd. Læs mere på den officielle hjemmeside for Camino del Rey her

Oplev mere med billeje i Malaga

Benytter du billeje i Malaga er El Caminito del Rey bare en af mange spændende attraktioner, du kan opleve i løbet af din ferie. Der er mindre end 60 kilometer til starten af stien fra Malaga, men med en lejebil kan du naturligvis nå vidt omkring og har samtidig friheden til at gøre det i dit helt eget tempo. Læs for eksempel også om muligheden for at tage på udflugt til Spaniens ældste tyrefægterarena i Ronda.

I søgemaskinen her på siden finder du nemt den billigste billeje i Malaga. Indtast blot om du ønsker at afhente din bil direkte i lufthavnen eller i selve byen. Så giver søgemaskinen dig hurtigt en oversigt over de billigste priser på billeje fra både store internationale og mindre lokal biludlejningsfirmaer.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *