Chanti i Toscana - bilig billeje til bilferie i ItalienChanti i Toscana - oplev den smukke natur med de mange vinmarker med billig billeje.

Skal du holde ferie i Toscana så vælger mange at bo i området Chanti der ligger i hjertet af Toscana. Chanti er det perfekte udgangspunkt for oplevelser i lejebil i hele regionen Toscana, men du finder også mange spændende seværdigheder og byer i selve Chanti du kan besøge med en bil. Billeje.info formidler billeje i alle lufthavne i Italien og skal du holde ferie i Toscana kan du benytte lufthavnene i Pisa, Rom, Bologna og Firenze. I alle lufthavne finder du billig billeje fra de store biludlejningsselskaber som Avis, Hertz og EuropCar, men også mindre lokale firmaer.
Husk at det ofte kan være billigst at flyve ud til en lufthavn og hjem fra en anden, og det er ikke noget problem at leje bil i en lufthavn og aflevere den i en anden. I nedenstående artikel kan du læse en ganske kort beskrivelse af Chanti i Toscana og nogle af de vigtigste byer.

Information om Chanti

I 1716 vedtog storhertugen af Toscana et dekret, der klart definerede grænserne for det distrikt, der er kendt som Chianti. Samtidig blev reglerne for produktionen og salget af Chianti-vinen fastlagt. I dag er Chianti det ældste vinproducerende konsortium. Chianti Classico distriktet omfatter følgende kommuner: Barberino Val d’Elsa, Impruneta, Greve, San Casciano og Tavernelle Val d’Elsa.

Imprpuneta

Imprpuneta ligger tættest ved Firenze. Her ligger et betydningsfuldt kloster fra den tidlige middelalder, hvor en helligdom blev bygget for at opbevare et billede af Jomfru Maria. Det menes at være malet af den hellige Lucas og at kunne yde mirakler. Helligdommen, Basilica di Santa Maria, har en terrakotta tabernakel af Luca della Robbia i Michelozzos Cappella della Croce. Stedet har været gennem utallige ombygninger gennem flere århundreder, og blev stærkt beskadiget af en bombe under Anden Verdenskrig.
Takket være restaureringer og reparationer af alle monumenter bygget før 1700-tallet har Impruneta kunnet bevare sit historiske præg, selv om patinaen mangler. Brunelleschi ville absolut have, at teglstenene til Firenzes domkirke skulle komme fra Impruneta, som stadig er et vigtigt center for terrakotta-produktion.

Greve i Chanti

Syd for Impruneta, midt i Chianti-området, ligger Greve, som er kendt for sin årlige vinudstilling Mostra Mercato del Chianti på Piazza Matteotti. Greve er tillige venskabsby med den danske by Greve, og det giver anledning til hyppige, gensidige besøg. Vinudstillingen har været kendt siden middelalderen, og i dag omfatter markedet også andre af Chiantis ædle produkter som jomfru-olivenolie, vildsvinepølser og kunsthåndværk.

Montefioralle og San Casciano

En ofte overset perle ligger kun fem minutters kørsel fra Greve; det er den lille middelalderby Montefioralle, der voksede op omkring et feudalt slot. Byens smalle gader, stenhuse og vejunderføringer er smukt bevaret, og man har en fantastisk udsigt fra de forskellige trattoria i byen.
San Casciano i Val di Pesa er en anden idyllisk lille Chianti by, som er kendt for sit karneval i februar. Men San Casciano burde egentlig være berømt for de fantastiske værker, der er bevaret i Collegiata kirken, i klostret, i San Francesco kirken og i Della Misericordia kirken. Her hænger malerier af Simone Martini, Ugolino di Neri, Taddeo Gaddi og Fra Bartolomeo.

Vinrejse med bil i Chanti

Mange der besøger Chanti ønsker at besøge de mange vinproducenter og det er også oplagt at planlægge en bilferie med det tema i Toscana. Få inspiration og information til en vinrejse med bil i Chanti

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *