Lej bil i Malaga lufthavn til din ferie i capilerira i Andalusien

Den smukke mauriske by Capileira ligger midt i det mest betagende bjerglandskab i Andalusien og er også den højeste og mest besøgte by i Alpujarras. Den dramatiske Poquiera dybe kløft og Sierra Nevada bjergene tigger om at blive udforsket , og dette område er perfekt til ridning, bjergkørsel og trekking. De hvidvaskede snoede landsbygader har tapasbarer og restauranter, hvor man kan nyde fantastiske lokale retter samt drikkevarer. Man kan tage på en tur til den nærliggende Lanjaron og nyde en spabehandling, tage på vinsmagning i de mange vinkældre i Alpujarras eller stå på ski i Sierra Nevada i en vinterferie.

Hvis du kan løsrive dig fra behagelighederne i Capileira, så kan du besøge sitrende byer som Malaga og Granada, og selvfølgelig de fabelagtige strandferiesteder som ikke ligger længere væk end en times kørsel. Capileira tiltrækker familier, par og grupper, som søger en feriedestination med spændende aktiviteter, men hvorfra man kan nå de berømte feriesteder med solfyldte strande inden for en times tid.

Hvornår skal du rejse

Vælg at tage på ferie i Capileira i forårs- og efterårsmånederne, hvis du foretrækker lunt i stedet for varmt vejr. Disse sæsoner har behageligt varmt vejr til at nyde dyrke sportsgrene som cykling, golf og mountain bike. Man kan også opnå betydelige rabatter i disse måneder, og Capileira vil ikke være så overfyldt med turister. Somrene er varme, men er perfekte til svømning i søerne og de varme strande og til at nyde den travle atmosfære om natten langs feriestederne på kysten.

Vejret

Man kan forvente et brændende vejr i de lange varme sommermåneder, og dagtemperaturen vil komme op over 30 grader i juli og august måned. Sommeraftenerne vil være varme med en temperatur på omkring 17 grader og det regner sjældent om sommeren. De varme forårs- og efterårsmåneder har temperaturer på omkring 22 grader, men bliv ikke overrasket, hvis temperaturen finder på at runde de 30 grader i maj og oktober måned. Vintrene er koldere men stadig med solskin og sne i bjergene; dette er det perfekte tidspunkt at stå på ski i Sierra Nevada.

Lufthavn og transport

Direkte fly fra Danmark til Malaga Lufthavn (AGP) er hyppige og muligt fra lufthavne i Billund, Århus, Aalborg og København  året rundt. Flyvetiden til Malaga er på ca. 3½ time og transfertiden til Capileira vil være lige over to timer. Lufthavnen har toldfri butikker, restauranter, barer, vekslestande og biludlejningsfirmaer. Tog, busser og taxaer afgår fra Terminal 3, men taxaerne har ikke taxameter, så man bør aftale prisen på turen før afgang.

Individuelt online booking af privat transfer er muligt til en pris på ca. 110 euro pr. person. Tog og busser kører fra Malaga til Granada, og herfra kan man tage bus til Capileira. Lejer man en bil online, er det den mest populære og behagelige måde at blive transporteret på og koster ca. 90 euros for en uge. De store veje er gode og man kører i højre side af vejen.

Strandene nær Capileira

Det tager blot en kort køretur på ca. 40 minutter for at komme fra Capileira og de smukke strandferiesteder som Costa de Almeria og Costa del Sol. Disse smukke strande er berømte og nogle af de bedste strande i Spanien takket være deres renhed og uspolerede natur. Livlige “Blå Flag” strande og øde små bugte finder man langs hele kysten. Det varme Middelhavvand er perfekt til badning og vandsport, og de smukke solnedgange vil være feriens højdepunkt.

Almunecar har omkring 25 smukke strande og mange øde små bugte. Playa Pozuela er en smuk familievenlig lille strand, hvor man kan hvile i solpavillonerne og få lidt at spise på Iguana Playa strandens restaurant. Der er lavvandet og perfekt for børn et ideelt sted til strand picnic og dovne dage i solen.

Ønsker man en mere øde strand skal man tage til El Canuelo, kendt som en af de bedste strande på Costa del Sol. Denne række af bugte lige uden for Nerja er godt gemt men ofte besøgt af de lokale. De smukke bugte ligger ved foden af Marco Cliffs, og en bus kører dig ned til stranden. Der er ingen faciliteter, så tag proviant med og nyd den rolige atmosfære.

Motril er den største og livligste by i Costa Tropical og har to store strande, den største er Playa Poniente. Denne strand er ideel til vandsport som jet skiing, scuba dykning og sejlsport, og for golfelskere ligger der en golfbane tæt ved stranden. Havnefronten har mange barer, cafeterier og restauranter, og man kan nemt blive lokket til at blive og nyde det livlige natteliv.

Oplevelser med lejebil

Den bedste måde at opleve Andalusien på er med en lejebil, her kan du læse om udvalgte oplevelser i og omkring Capileira

Afslappende parker og haver

Capiliera er ren afslapning og en tur gennem den smukke Sierra Nevada National Park er også ren afslapning. Tag en tur rundt blandt de største naturparker i Vest Europa med guider, som vil udpege de fortryllende smukke områder.

Restauranter

Der er nogle store restauranter i Capiliera, som er populære med lokale- og gæstekokke. Hvis du ønsker at finde et sted med et udvalg af regionale favoritter og et stort udvalg af spanske retter, så prøv den altid populære Doctor Castilla restaurant. Tag ind til bymidten og prøv nogle af de lokale restauranter og caféer som serverer spanske og internationale retter skyllet ned med skønne spanske vine.

Nattelivet

Der er diskoteker og barer i det afslappede Capiliera. Et udvalg af pubber og diskoteker finder man både i bymidten og i den gamle bydel. Jarila natklub har dans hele natten, medens May Beunas er en af de barer, hvor man sidder tilbagelænet og slapper af, nipper til en kølig drink og blander sig med de lokale.

Sightseeing

Der er et antal sightseeing attraktioner i Capiliera. Casa de Castril betragtes som et af de smukkeste Renæssancesteder i Spanien med sit eget museum og kunstprodukter. Gå ikke glip af klosteret fra det 16. århundrede hvis du tager en tur til Granada med en samling af berømte kunstværker af Bocanegra.

Selvfølgelig er det sted, som de fleste folk besøger i Andalusien, Alhambra i Granada. Dette utrolige mauriske palads blev bygget tilbage i det 10. århundred, og dets indviklede billedskæring og beliggenhed ved foden af Sierra Nevada gør det til et af de mest romantiske arkitektoniske vidundere i verden.

Strandene

Man er kun en kort køretur fra Capiliera til de smukke Motril og Salobrena strande som har et antal af havnefront faciliteter samt en række forskellige slags vandsport. Medens du er i Granada, hvorfor så ikke benytte lejligheden til at gå en runde på Granada Golf Club. Hvis man besøger Capiliera om vinteren, vil man have fordel af at kunne vælge mellem enten at stå på ski nogle dage i Sierra bjergene eller gå langs stranden i det varme solskin.

 Billeje i Malaga lufthavn

Den nemmeste og også billigst billeje i Andalusien finder du i Malaga lufthavn. Her på Billeje.info samarbejder vi med CarTrawler om at sammenligne priser på lejebiler fra alle de store biludlejningsselskaber, men også mindre lokale firmaer der kun findes i Malaga lufthavn.

Læs mere om hvordan du finder billeje i Malaga lufthavn

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *