Malaga er et godt udgangspunkt for en badeferie på Costa del Sol. Men den andalusiske havneby har også meget at byde på i sig selv, og baglandet gemmer på spændende udflugtsmål. Bare 5 kilometer nord for byen ligger for eksempel Montes de Málaga naturparken, der er kendt som Malagas åndehul. Hvis du lejer en bil, er det nemt at tage på udflugt til dette skønne naturområde.

Beskytter Malaga mod styrtfloder

Montes de Málaga naturparken, der dækker næsten 5000 hektarer, er et ideelt sted at bruge en dag, hvis du trænger til lidt motion eller blot et afbræk fra storbyen. Du kan her udforske talrige vandreruter eller benytte de naturskønne områder til picnics eller slå dig ned på en af de traditionelle ‘ventas’ (restauranter), som også tiltrækker mange lokale – især om søndagen.

I dag udgør parkens fyrretræsskove således et vigtigt rekreativt område for byens indbyggere og besøgende, men faktisk tjener parken også et andet måske endnu vigtigere formål. Området blev således tilplantet i perioden fra 1930 til 1950 for at bekytte mod de styrtfloder, der da havde plaget Malaga i århundreder.

Problemet med de pludselige oversvømmelser skyldtes, at den oprindelige middelhavsbevoksning i bakkerne i løbet af det 15. århundrede var blevet ryddet til fordel for dyrkning af olien, mandler og vindruer. Derved kunne jorden ikke længere i samme grad tilbageholde vandet efter kraftig nedbør. Allerede i 1544 oplevede indbyggerne i Malaga nedenfor bakkerne den første styrtflod, som derefter blev en næsten årligt tilbagevendende begivenhed. Det var først da man i det 20. århundrede begyndte at genplante skoven og byggede Agujero reservoiret, at antallet af disse ødelæggende oversvømmelser efter kraftig regn blev færre.

Kamælon-spotting og mountainbike-ture

Genplatningsprogrammet har i høj grad været til gavn for områdets vilde dyre- og planteliv, som har indfundet sig i stort tal naturparken. Man har således foreløbig registreret 400 plantearter, 90 fuglearter, 27 pattedyr, 19 krybdyr og 8 padder her. Har du øjnene med dig, kan du derfor være heldig at få øje på et vildsvin eller en kamælon på din tur rundt i området. Medbring gerne en kikkert og læg vejen forbi Cochino-udsigtspunktet, hvor der er gode chance for at se ørn svæve over bjergkammene.

Udover de mange vandreruter i parken, hvor af fem er markeret med skilte, er der to cykelruter, som ligeledes er markeret. De er meget populære blandt de lokale og en god mulighed for at komme længere omkring i parken.

Nem adgang i bil

Benytter du billeje i Malaga, er der ganske nemt at tage på en udflugt til naturparken. Kør nud af byen mod nord gennem Fuente Olletas bydelen og i forlængelse af Avenida de Capuchinos følger du så A-7000 (Carretera de Colmenar / Carretera de Los Montes) videre op i terrænet. Så vil du se skiltning mod forskellige indgange til naturparken.

I betragtning af hvor nemt det er at komme herop, hvis man blot lejer en bil nede i byen, er det overraskende få turister, som finder herop. Selv i højsæsonen, hvor gaderne i Malaga summer af turister, kan man heroppe bare få kilometer væk føle sig i en helt anden verden og nyde stilheden.

Med en bil tilrådighed er det oplagt at kombinere naturparken med besøg i nærliggende Colmenar og Casabermeja, som er gode eksempler på typiske andalusiske landsbyer. Her er historiske monumenter, håndværksbutikker og gode spisesteder, hvor der serveres solide egnsretter.

Find den billigste billeje i Malaga

Montes de Málaga naturpark er langt fra det eneste spændende udflugtsmål, der er inden for rækkevidde af Malaga, hvis du har en lejebil. Tager du på en dagsudflugt, kan du for eksempel besøge kulturperler som Rhonda, Granada og Córdoba.

Vil du have en ferie fyldt med natur- og kulturoplevelser, bør du bestille din lejebil allerede hjemmefra. Særligt i højsæsonen kan der være rift om de populære bilstørrelser. Desuden har du bedst chance for at finde den billigste billeje i Malaga ved at sammenligne priserne fra de forskellige biludlejningsfirmaer i byen. Det kan du nemt gøre ved hjælp af søgemaskinen øverst her på siden. CarTrawler-søgemaskinen indhenter lynhurtigt de aktuelt bedste tilbud fra både store udlejere som Avis, Europcar og Hertz, men også en række lokale firmaer. Så kan du let finde den billigste pris på netop den type bil, du har brug for.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *