SolvangSolvang, et lille stykke Danmark i USA. Foto: Damian Gadal

Et af USAs største tidsskrifter Time Magazine har kåret danskerbyen Solvang i Californien som en af ‘De 9 mest julede byer i USA’, der tager julen særlig seriøst, med alt hvad der deraf følger af julepynt og festivitas.

Solvang, som ligger i Santa Ynez Valley nord for Los Angeles i Californien, blev grundlagt i 1911 af danske immigranter, som ønskede at bevare og fremme dansk kultur. Solvang fik officiel status af by i 1985 og har i dag godt 5.000 indbyggere.

I byen finder man huse med (i nogle tilfælde påmalet) bindingsværk og kopier af rundetårn og Dybbøl Mølle. Men selvom Solvang set med danske øjne kan virke lidt som en temapark med en lidt for romantiseret idé om et gammeldags idyllisk Danmark, skal man ikke undervurderer byens popularitet. Over 1 million mennesker besøger således hvert år Solvang for at opleve nordisk kultur og ikke mindst den særlige danske hygge. I byen er der da også mulighed for blandt andet at smage på danske specialiteter, omend nogle gang i en lidt alternativ amerikaniseret udgave som for eksempel æbleskiver med medisterpølse til. Men derudover har Solvang flere museer og masser af butikker.

I december fejrer Solvang julen med blandt andet dansk folkedans, julemusik og krybbespil. Det hele afsluttes den 4. januar med den årlige juletræsafbrænding, som har udviklet sig til en af de største årlige sammenkomster på californiske centralkyst, hvor indbyggernes mange visne juletræer går op i flammer.

Bestil billeje i julen

Mange danskere på ferie i det vestlige USA vælger da også at benytte billeje til, at lægge vejen forbi Solvang for at more sig lidt over det amerikanske syn på Danmark og samtidig nyde den gode stemning i byen. Solvang ligger desuden midt i et af Californiens bedste vinområder med over 80 vingårde. Filmen Sideways blev således optaget i Solvang og fremhævede regionens verdensklasse vine.

Skal du selv på rejse i USA i december, er det nu du bør bestille billig billeje i julen. Benyt søgemaskinen her på Billeje.info, hvor du får priser på billeje i USA i realtid – så får du altid de aktuelle priser inklusiv kampagnetilbud fra de forskellige biludlejningsselskaber i USA.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *