UluruOm et par år vil det ikke længere være tilladt at bestige Uluru. Foto: Robert Nyman, CC BY 2.0.

En af Australiens største naturseværdigheder, Uluru – også kaldet Ayers Rock – lukkes nu af. Hidtil har det været populært at bestige den røde klippe midt i den australske outback, men nu er det slut.

Et helligt bjerg

For den oprindelige australske befolkning, aboriginerne, er Uluru et helligt bjerg, og derfor har man længe opfordret turister til ikke at bestige bjerget i respekt for dette. Men skilte med venlige henstillinger har ikke været nok, og nu har den australske regering derfor valgt at gøre bestigning ulovlig fra og med oktober 2019 skriver BBC.

Forbuddet mødes med tilfredshed af formanden for Uluru-Kata Tjutu National Park og medlem af Anangu stammen, Sammy Wilson:

”Det er et betydningsfuldt sted og ikke en legeplads eller forlystelsespark som Disneyland. Hvis jeg rejser til et andet land, og der er hellige steder med begrænset adgang, så klatrer jeg heller ikke op på det eller går ind. Jeg respekterer det”.

Ifølge en opgørelse over årene 2011-2015 fra Uluru-Kata Tjutu National Park var det dog kun 16 % af de besøgende at bestige Uluru. Men i og med at den berømte klippe årligt modtager mere end 250.000 besøgende, udgør dette mindretal alligevel mange mennesker.

Det har heller ikke været været helt ufarligt at kravle op på klippen, siden 1950’erne har mindst 35 klatrere mindste livet ifølge BBC.

Bestil billeje i Australien og besøg Uluru

Der er adskillige turarrangører, som gerne tager dig med på en guidet tur til Uluru i bus. Men foretrækker du at udforske området i eget tempo, kan det anbefales en leje en bil.

Du kan flyve fra for eksempel Alice Springs, Sydney eller Melbourne til Connellan Airport, det officielle navn for lufthavnen nærmest Uluru. Herfra kan du fortsætte i lejebil til klippen og de andre seværdigheder i området. Det kan varmt anbefales at tage sig god tid og have mindst en overnatning for at få det hele med. Det er naturligvis også muligt at køre hele vejen hertil, selvom det er en lang tur og ikke nødvendigvis billigere end at flyve. Til gengæld vil du på køreturen hertil fra for eksempel Alice Springs få en bedre fornemmelse af Australiens størrelse og kan stoppe undervejs ved andre spændende seværdigheder.

Uanset hvor du vil leje en bil, i lufthavnen eller en by, kan du bruge søgemaskinen her på siden til at finde og bestille den billigste billeje i Australien. Du skal blot angive hvor og hvornår, du ønsker at afhente din bil, så får du hurtigt en oversigt over de bedste priser fra udlejere som Avis og Hertz samt en lang række andre firmaer.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *