Auto Europe biludlejning i Grækenland

Auto Europe formidler billig billeje i Grækenland og samarbejder med stort set alle udlejningsselskaber. I søgemaskinen fra Autoeurope kan du se priser og ledigelejebiler fra alle byer og lufthavne i Grækenland. Autoeurope som er et firma fra USA har europæisk hovedkontor i Tyskland og er kendt for et højt service niveau. Blandt de mest efterspurgte destinationer for billeje i Grækenland er Kreta, Rhodos og Athen.

Få flere informationer om Autoeurope

Lej bil med Auto Europe i Grækenland

 

Guide om Grækenland

Jeg har her samlet en lille guide med informationer om Grækenland, men du kan få mange flere tips og råd om biludlejning i vores billejeguide Grækenland

Det græske fastland strækker sig over den sydlige del af Balkanhalvøen. Vestkysten af denne halvø vender ud mod det Joniske Hav, medens det Ægæiske Hav adskiller Tyrkiet fra Grækenland. Mod nord grænser Grækenland til Albanien og mod nordøst til Makedonien og Bulgarien. På en kort strækning i det yderste, nordøstlige hjørne grænser landet op til Tyrkiet. Rundt omkring, både i det Ægæiske Hav og i det Joniske Hav, ligger over 1.500 græske øer, men kun ca. 1/10 af disse er beboet. Syd for fastlandet, i Middelhavet, ligger den store ø Kreta.

Det var på Kreta, den græske kultur havde sin oprindelse. Fra ca. 3.500 f.Kr. og i de efterfølgende 2.000 år voksede og blomstrede her den minoiske kultur, der omkring 1500-tallet f.Kr. bredte sig til Mykene på den Peloponnesiske Halvø. I 400-tallet f.Kr. dukkede Athen op som centrum for græsk kultur. Her udvikledes en righoldig tradition for litteratur, teater, filosofi og politik, der kom til at danne grundlag for de værdier, som størstedelen af den moderne, vestlige civilisation er baseret på. Under Alexander den Store opstod der i 300-tallet f.Kr. et enormt græsk imperium, der strakte sig tværs over Asien helt til Indien og mod syd til Alexandria i Egypten. I begyndelsen af 100-tallet f.Kr. blev Grækenland indlemmet i Romerriget, men kom senere under østromersk (byzantinsk) herredømme, hvor der forblev indtil Konstantinopels fald i 1204 e.Kr. Det moderne Grækenland kan dateres til 1832, da landet efter næsten 400 års tyrkisk overherredømme omsider blev selvstændigt og grundlagde et monarki.

På trods af hård modstand blev Grækenland i 1941 løbet over ende af tyske og italienske tropper. I løbet af 1944 blev landet imidlertid befriet af britiske og græske styrker, men som følge af en magtkamp mellem monarkister og kommunister blev Grækenland kort efter kastet ud i en borgerkrig. Denne konflikt, der havde en både ødelæggende og svækkende indflydelse på landet, endte omsider i 1949 med en sejr til monarkisterne. I 1967 førte et militærkup imidlertid til afskaffelse af monarkiet, hvorefter landet blev omdannet til en republik under ledelse af en undertrykkende og diktatorisk junta. Efter et mislykket forsøg på at invadere Cypern blev dette regime imidlertid styrtet i 1974. I 1975 indsattes en civil regering, og Grækenland blev en demokratisk republik med en præsident, der vælges for en periode på 5 år, samt et parlament med ét kammer, under ledelse af en premierminister, der vælges for 4 år.

Størstedelen af det græske fastland er bjergrigt og domineres af Pindosbjergene, en udløber af de Dinariske Alper, der fra den albanske grænse strækker sig nedover halvøen i sydøstlig retning. De højdedrag, der danner Kreta samt øen Rhodos, der ligger ved Tyrkiets sydvestlige spids, var engang en del af samme bjergkæde. I den nordøstlige del af Grækenland danner Rodopibjergene en naturlig grænse til Bulgarien. Store lavlandsområder strækker sig fra Maritsafloden ved den tyrkiske grænse i nordøst og tværs over den nordlige ægæiske region til den græske provins Makedonien og Thessalien i den østlige del af det centrale fastland. Store dele af det græske landskab, bl.a. på mange af øerne, er præget af sparsom vegetation samt en vild, klipperig storslåethed. Dette, sammen med det varme klima, de lange strandområder samt de mange værdifulde historiske mindesmærker, trækker årligt over 10 mio. turister til landet.

Selv om jordbunden generelt er ufrugtbar, er Grækenland stærkt afhængig af landbrugssektoren, der stadigvæk beskæftiger ca. 25% af landets arbejdskraft, fortrinsvis på relativt små og ineffektive landbrug. De vigtigste afgrøder er hvede, oliven, tobak, citrus- og andre frugter, og specielt oliven er et vigtigt eksportprodukt. Det vigtigste dyrehold er får og svin, der i vid udstrækning opdrættes på fastlandet samt på Kreta. Grækenland er næsten selvforsynende med levnedsmidler.

Grækenland er relativt fattig på mineralske ressourcer og må derfor importere størstedelen af de råstoffer, der er nødvendige for landets industrier. Størstedelen af industrierne er koncentreret i Athen, men i regionen omkring Thessaloniki i det nordøstlige hjørne findes tillige et stærkt industrialiseret område. Fødevareforarbejdningen, baseret på den lokale landbrugsproduktion, udgør en vigtig erhvervsgren, og derudover er tekstil- og kemikalieproduktionen betydningsfuld. Turistbranchen har bidraget til udvikling af mange små værksteder, der fremstiller f.eks. keramik, kunsthåndværk og tekstiler.

 

Fakta og tal

 • Officielt navn                               Elliniki Dhimokratia
 • Regeringsform                            Republik med étkammer-system
 • Hovedstad                                    Athen
 • Areal                                               131-940 km2
 • Tidszone                                        GMT + 1 time
 • Indbyggertal                                10.645.000
 • Forventet indb. 2015                10.472.000
 • Befolkningstæthed                   80,7 pr. km2
 • GNSN. levealder                        78,7
 • Børnedødelighed (pr. 1000)  6,3
 • Officielt sprog                              Græsk
 • Andre sprog                                 Albansk, makedonisk, tyrkisk, rumænsk
 • Analfabeter                                  3%
 • Religioner                                      Græsk-ortodokse 98%, muslimer 1,3%, andre 0,7%
 • Etniske grupper                          Grækere 98%, andre 2%
 • Valuta                                             Euro = 100 cent
 • Økonomi                                       Service 56%, landbrug 25%, industri 19%
 • BNP. pr. indb.                              U.S. Dollars 19.000
 • Klima                                               Tempereret, med milde, regnfulde vintre og varme, tørre somre
 • Højeste punkt                              Olympos 2.917 m
Find den billigste lejebil i Grækenland Find Billeje her --> Sammenlign priser her