vejFind den billigste billeje til din rejse her på siden. Foto: Nicholas A. Tonelli, Creative Commons.

En stikprøvekontrol Jyllands-Posten har foretaget hos en række af Europas største biludlejningsselskaber afslører, at en række biludlejningsselskaber differentierer deres priser alt efter, hvilket land kunderne kommer fra. EU-Kommissionen er allerede på vej med et tiltag mod den ulovlige praksis.

Prisdiskrimination dyr for danskere

Prisdiskriminationen betyder ifølge Jyllands-Posten for eksempel, at prisen for en lejebil på Mallorca er højere for engelske kunder end tyske og franske. Til gengæld slipper tyskerne billigere i London end de lokale, men må dog omvendt betale mere for billeje hjemme i Berlin end besøgende englændere. Danske kunder er heller ikke gået ramt forbi og må ifølge undersøgelsen ofte af med 20-30 procent i overpris i forhold til andre nationaliteter.

Der er ifølge forbrugerombudsmand Henrik Øe ingen tvivl om at biludlejningsselskaberne er på gyngende grund lovmæssigt og siger således til Jyllands-Posten: “Biludlejernes fremgangsmåde er klart ulovlig, og jeg vil følge sagen til dørs og sikre, at danske forbrugere ikke bliver snydt. I det indre marked må man ikke udnytte, at købekraften er større i nogle lande end andre.”

Den ulovlig prisdiskrimination er også kommet på dagsordenen hos EU-Kommissionen, som allerede har bedt de pågældende biludlejningsselskaber – Europcar, Hertz, Avis, Sixt, Entreprise og Goldcar – om straks at sætte en stopper for deres praksis. Men indtil videre er det dog ifølge Kommissionen kun Sixt, Entreprise og Goldcar, som utvetydigt har meldt tilbage, at de stopper den ulovlige forskelsbehandling.

Ifølge Europcar, som altså ifølge EU-Kommissionen endnu ikke har givet et fyldestgørende svar, erkender man forskelsbehandlingen af kunderne, men undskylder sig med at man blot tilpasser sig konkurrencesituationen i de enkelte lande.

Der er da heller ikke første gang man ser, at multinationale firmaer prissætter deres varer ud fra et lands købekraftindex, så den samme vare ikke koster det samme i de forskellige land.

EU-kommissionen har givet biludlejningsselskaberne en frist til den 30. august til at stoppe den ulovlige prisdiskrimination.

Find den bedste pris på billeje online

Har du brug for billig billeje til din næste ferie- eller forretningsrejse, understreger denne sag blot, at det er vigtigt at se sig for og sammenligne mange biludlejningsselskaber, før du reserverer din lejebil.

I søgemaskinen her på siden, som leveres af den anerkendte billeje-formidler CarTrawler, finder du ikke blot lejebiler fra de store internationale biludlejningsfirmaer men også fra mindre lokale udlejere, som ofte har meget konkurrencedygtige priser. Det er din chance for at få det bedste overblik og for at finde den bedste pris på din lejebil.

Læs mere om billeje gennem CarTrawler

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *