Oplev Mallorca med billig billeje. Foto: Master Man

De Kanariske Øer hører sammen med De Baleriske Øer til Spaniens absolut mest populære rejsemål. Kombinationen af et solrigt klima, smuk natur og interessante seværdigheder tiltrækker turister fra hele verden, men lokalt er man bekymret for om grænsen er nået.

Behov for at beskytte naturressourcer

Til avisen El Pais siger præsidenten for De Kanariske Øer, Fernando Clavijo, at det er nødvendigt at beskytte øgruppens naturressourcer fra at blive opbrugt af turismen.

“Vi er nødt til at definere vores model. Det skal være med en begrænsning på de millioner af turister. Vi er nødt til at sætte en grænse, der respekterer vores miljø, så det ikke forringes eller ender med at dræbe vores merværdi, som er naturen, vores plads og den kvalitet, som vi tilbyder,” siger Clavijo.

Kanarieøerne har en befolkning på 2,1 millioner, men modtager årligt omkring 13 millioner turister. De mange besøgende er da også vigtige for øernes økonomi, i det turisme udgør 30 % af bruttonationalproduktet.

Samme billede gør sig gældende på De Baleriske Øer, der tæller blandt andet Mallorca og Ibiza. Her får de 1 million lokale hvert år besøg af 14 millioner turister, hvoraf 80 % ankommer i sommermånederne. På øgruppen overvejer myndighederne nu at genindføre en øko-skat, som den der gjaldt fra 2001-2003.

Der er ikke kun på de to populære spanske øgrupper, at man forsøger at finde en bæredygtig model for turismen. Både i Barcelona og Venedig har myndighederne allerede gjort tiltag, der skal beskytte natur- og kultur mod masseturisme.

Undslip turistmasserne med billeje

Skal du holde ferie på en af de spanske øer denne sommer? Til trods for de mange turister, er det stadig muligt at finde forholdsvis urørte landsbyer og naturområder.

Du kan for eksempel besøge Mallorcas flotteste grotte med billeje

Find din lejebil i søgemaskinen her på siden, hvor du hurtigt kan sammenligne priser på billeje i hele Spanien.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *