Katedralen i Palma. Foto: Bizarro, Wikimedia, Creative Commons.

Den største by på Mallorca og hovedstad for de Baleariske Øer skal have et kortere navn. Parlamentet for den autonome region besluttede således forleden, at ‘Palma de Mallorca’ fremover officielt blot skal hedde ‘Palma’.

Ikke første navneændring for Palma

Det er ikke første gang, at hovedstaden har skiftet mellem ‘Palma’ og ‘Palma de Mallorca’. Det er faktisk sket adskillige gange gennem århundrederne, men ifølge det baleariske parlament har den korte form været mest brugt historisk.

Det er ellers ikke mere end fire år side, at man vedtog at Palma de Mallorca var det officielle bynavn. Det er da heller ikke alle medlemmer af parlamentet, som er enige i fornuften af navneskiftet. Der er blandt andet bekymring at turister vil få sværere ved at skelne byen fra La Palma og Las Palmas på de Kanariske Øer. Der er dog mange rejsebureauer, som i forvejen bruger det forkortede navn tilsyneladende uden at det giver problemer.

Oplev Mallorca med billeje i Palma

Det er ikke så underligt, at en navneændrings eventuelle indflydelse på turismen kan vække bekymring. Turisme udgør således langt størstedele af økonomien i hovedstaden. Det er ikke blot de interessante seværdigheder i selve byen, som trækker turister hertil, men også de mange andre strande, byer og naturområder på resten af øen, som nemt kan nås med billeje fra Palm.

Vil du også have mest muligt ud af din ferie på den populære spanske middelhavsø, kan det varmt anbefales at leje en bil. De fleste ankommer i forvejen til øen gennem lufthavnen ved Palma, og det er oplagt at du bestiller din lejebil med afhentning her.

Brug søgemaskinen her på siden til hurtigt at finde de billigste priser på billeje i Palma de Mallorca fra en lang række store biludlejningsfirmaer som Avis, Europcar og Hertz samt mindre, lokale udlejere, som ofte også har gode tilbud.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *