Kalkstenshuse i Valldemossa. Foto: Andrés Nieto Porras, Creative Commons

Mallorca var blandt de første mål for charterturismen og den spanske middelhavsø er fortsat en af danskernes feriefavoritter. Men trods en veludviklet turisme er det stadig muligt at opleve det ægte Mallorca, hvis du benytter billeje. Med en lejebil til rådighed er det for eksempel oplagt at tage på udflugt til den smukke bjerglandsby Valldemossa.

Valldemossa

Valldemossa er en af Mallorcas smukkeste landsbyer, som med en placering blot en halv times kørsel fra Palma og er et populært udflugtsmål. Men trods en stigende popularitet er der ikke meget, som har ændret sig ved Valldemossa.

Byen der har blot et par tusinde faste indbyggere, er kendt for sine lyse kalkstenshuse og smalle, brostensbelagte gader, der indbyder til rolige slentreture. Mange af byens huse er flot udsmykket med blomster i vinduer og døråbninger. Desuden ligger her også gallerier, bagere og små butikker med godt håndværk, som er indrettet med respekt for stedets oprindelige landsby-atmosfære. Når du trænger til en forfriskning, kan du desuden slå dig ned ved et af de udendørs borde på en af caféerne, og herfra nyde omgivelserne.

Klosteret og Chopin

Den mest kendte seværdighed i Valldemossa er klosteret fra det 13. århundrede, Real Cartuja de Valldemossa, som oprindeligt blev bygget som en kongelig residens, men omdannet til kloster i 1399. Valldemossa og klosteret har gennem tiden været et yndet refugium for en række kunstnere, heriblandt komponisten Chopin som boede her i vinteren 18-38-39 med sin elsker, den franske forfatter og baronesse George Sand.

I dag er der i klosteret indrettet små museer over forskellige temaer, ligesom du naturligvis kan se kammeret, hvor Chopin boede.

Naturen omkring Valldemossa

Valldemossa ligger 400 meter over havet i bjergkæde Sierra de Tramuntana omgivet af frodige skove med oliven og mandeltræer, og mange benytter lejligheden til at kombinere et besøg i byen med en vandretur i de naturskønne omgivelser. Her er således adskillige stier, hvoraf du på mange vil blive belønnet med storslåede udsigter til havet.

Der er omkring seks kilometer til Port de Valldemossa, hvor der udover en lille havn findes en stenstrand, hvor du kan bade.

På Mallorca kan du eventuelt også køre til østkysten for at opleve de unikke dragegrotter, Cuevas del Drach. Læs mere om Mallorcas flotteste grotter

Bestil billig billeje på Mallorca

Besøger du den charmerende bjerglandsby midt i sommerhøjsæsonen, skal du være forberedt på at dele den med mange andre turister. Men resten af året fremtræder Valldemossa som et roligt og oprindeligt stykke Mallorca.

Det er nemt at køre hertil fra resten af øen i lejebil. Der er to store parkeringspladser, som kan benyttes mod betaling. Det nemmeste er at stille bilen her og udforske byen til fods.

Find den billigste billeje på Mallorca i søgemaskinen her på siden, hvor du hurtigt får en oversigt med de bedste tilbud fra en bred vifte af store og små biludlejningsselskaber.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *