Grækenland med eller uden billejeDe græske øer er vidunderlige at besøge lige meget om man vælger billeje eller ej. Man kan dog udforske store dele af øerne hvis man lejer en bil. Foto: Aster-oid

Middelhavets perler finder du i Grækenland, og her er tolv udvalgte øer i øgruppen dodekaneserne. Inden for de blå flader af den sydøstlige del af det ægæiske hav i Grækenland mellem lilleasiens kyst og øen kreta ligger dodekaneserne (betyder de tolv øer) i krydset mellem tre kontinenter som en perhehalskæde i det fløjlsagtige hav. Nogle af øerne er så små at det ikke kan betale sig at leje bil, mens andre øer som f.eks Rhodos og Kos er oplagt til en bilferie. Læs mere om de tolv øer i Grækenlan og om hvordan du bestiller billig billeje i Grækenland med CarTrawler.

Ferie i Grækenland med billeje

I denne særligt solbeskinnede del af Grækenland har naturen skabt fortryllende omgivelser, i hvilke 3.000 års historie er aftegnet. De gyldne bugter, det krystalklare hav, de grønne bjerge, de fantastiske huler og de fjerne øde landskaber fortryller alle besøgende.
Øerne har været vigtige centre for handel siden et godt stykke før det 5. århundrede f.v.t. Mange var de erobrere, der efterlod sig spor i området: romerne, araberne, korsridderne eller johanniterne, tyrkerne og italienerne. Antikke templer, hellenistiske mosaikker, byzantinske kirker, ridderborge og nyklassicistiske palæer danner en unik sammensmeltning af forskellige kulturer og udgør en usædvanlig rejseoplevelse.

Dodekanesernes indbyggere, gæstfrie og ligefremme som alle ægte øboere, er altid villige til at dele de gaver, der er givet af naturen og tiden, med deres gæster, mens de forbliver beskyttende over for og stolte af de nedarvede traditioner og skikke. Rhodos og Kos er gruppens største øer, og de tilbyder service af høj kvalitet, alle typer overnatningsmuligheder, attraktioner og aktiviteter for besøgende i alle aldre og med alle former for livsstile. De andre øer har fundet en ideel balance mellem udvikling og autentisk ø-liv. Karpathos, Patmos, Leros, Symi, Kalymnos og Astypalaia tilbyder alle moderne faciliteter inden for pulserende traditionelle rammer. Dodekanesernes mindste øer er havne af ro, fristeder for de mere kræsne gæster. Tilos, Nisyros, Lipsi, Chalki, Kasos, Kastellorizo Megisti og Agathonisi tilbyder en enestående mulighed for at opleve dykning i krystalklart vand ud for afsidesliggende strande.

Læs mere om billig billeje i Grækenland

Rhodos lysets ø

Den gamle myte fortæller, at da Zeus indrettede sin verden, valgte solguden Helios – af hele universet – en ø, som dukkede op af det hvirvlende havskum. Han kaldte øen for Rhodos, navnet på hans elskede nymfe, som han aldrig forlod. Efter at have været en supersømagt i den hellenistiske tid og et mål for de på hinanden følgende erobrere og senere base for korsridderne er Rhodos i dag et kosmopolitisk feriested med gemte skatte overalt. Billeje på Rhodos i grækenland er oplagt til oplevelser på egen hånd. I billeje-søgemaskinen fra CarTrawler kan du sammenligne priser på billeje fra alle biludlejningsselskaber i Rhodos Lufthavn.

Kos hippokrates’ ø

Kos i grækenland er kosmopolitisk med fremragende faciliteter, storslåede strande og et frodigt opland. Kos tilbyder en bred variation af landskaber, strande, udgravningsområder og kulturmindesmærker, underholdning, kogekunst og moderne overnatningsmuligheder. Det var her Hippokrates, den moderne lægekunsts fader, blev født og praktiserede.

Karpathos, øen hvor traditionerne stadig lever

Karpathos i Grækenland tilbyder en smuk kombination af bjerge og hav: fantastiske klippefyldte landskaber og nogle af Middelhavets bedste strande. Øens største overraskelse er dog beboernes måde at leve på. Kun få andre steder i Grækenland har man bevaret så mange af forfædrenes traditioner.

Kalymnos et sted til eventyr

Dette er den berømte svampedykkerø, et af de få steder, hvor denne gamle og farlige kunst stadig praktiseres i grækenland. Lige fra bjergene til havbunden i nærheden af kysterne tilbyder Kalymnos en række uforglemmelige oplevelser. Dens højder har trukket internationale klatregrupper til øen, og Det varme Ægæiske Hav er en dykkers paradis.

Patmos den guddommelige forbindelse

Hvis nogen ø i Det Ægæiske Hav i grækenland udstråler ro og fromhed, er det Patmos. Som et af den kristne verdens helligste steder og i sig selv et internationalt kullturmindesmærke er den stedet, hvor apostlen Johannes dikterede Johannes’ Åbenbaring til sin elev Prochoros.

Leros den bedste ankerplads

Det moderne Leros balancerer fint mellem gammelt og nyt. I tidligere tider oplevede øen som følge af sin strategiske beliggenhed mange angreb og kampe. I dag er Leros i grækenland et fantastisk udgangspunkt for at dyrke forskellige fritidsaktiviteter, og den er et populært mødested for lyst- og kapsejlere. Øen er velsignet med godt beskyttede havne og fredelige strande, der gør den ideel for alle typer lystfartøjer.

Symi et studie i lys og farver

Det 19. århundredes glans og herlighed, da de lokale skibsbyggere, dygtige fiskere og handelsmænd solgte deres svampe til de store byer i Europa og Østen, afspejles levende i øens huse. Symi i Grækenland har en af Grækenlands største og smukkeste nyklassicistiske landsbyer med sin labyrint af stræder, traditionelle værksteder, kirker og klostre.

Chalki øen for fred og venskab

Chalki i grækenland er en traditionel havneby støttet af UNESCO, hvilket har modvirket de store moderne udbygninger. Øen har været særligt populær i de senere år, da den blev udnævnt til et ”Centrum for Fred og Venskab”, et mødested for unge mennesker fra hele verden.

Tilos naturens paradis

Tilos i Grækenland er fredet område og hjemsted for et stort antal sjældne og truede fuglearter og er et ideelt fristed for naturelskere. Der er 16 forskellige naturlige levesteder forbundet med et net af stier. Flere end 100 fuglearter lever på klipperne og i bjergene, 400 blomster- og urtearter gror på skråningerne og i dalene, og sjældne middelhavsmunkesæler søger ly i brændingshullerne.

Nisyros formet af ild

Nisyros i grækenland gør med sine huse langs strandpromenaden, sin sorte vulkanske kystlinie og sit sorte sand, for slet ikke at tale om dens egen (sovende) vulkan, stedet til et i sandhed enestående rejsemål.

Astypalaia en sand nydelse af smag og duft

Hovedbyen Chora er malet hvid og blå, er smykket med blomster og kronet af en imponerende venetiansk borg bygget af lokale mørke sten. Øen er et kulturmindesmærke i sig selv og er rig på arkitektonisk og naturlig skønhed.

Kasos levn fra fortiden

Kasos’ søfartstradition har sine rødder i efterpaladstiden (1375-1000 f.v.t.), da minoerne fra Kreta flyttede østpå for at finde nye markeder. I den berømte Ellimokamara-grotte har man fundet inskriptioner med Linear A og B skriftsproget fra den periode.

Lipsi langt fra det hele

Denne uspolerede ø danner en ideel ramme for nogle fredelige dage og nætter til at udforske hav og landskab og spise middag på tavernaerne i havnen med deres friske skaldyr og lækre lokale specialiteter. Der afholdes også adskillige sommerfestivaler og kulturelle arrangementer.

Kastellorizo Megisti lige på grænsen

Her ved enden af det græske ø-rige ligger en lille fredelig ø med stenbelagte stræder, huse med store balkoner og tegltage vendt mod havet, og deres dørtrin er kun nogle få skridt fra havnen.

Agathonisi den sidste rene ø

Agathonisi betyder ”de anstændiges ø” i Grækenland. Her blander den uberørte natur sig med autentisk græsk gæstfrihed og traditionel livsstil. Den er et økologisk paradis med gamle religiøse og folkloristiske traditioner.

CarTrawler billeje i Grækenland

CarTrawler tilbyder billeje i alle byer og lufthavne i Grækenland. Billeje-søgemaskinen fra CarTrawler sammenligner priser og ledige lejebiler fra alle biludlejningsselskaber. Når du bestiller en lejebil hos CarTrawler så er prisen altid med frie kilometer og lovpligtige forsikringer.

Læs mere om billeje med CarTrawler i grækenland.

Se et kort over Grækenland med Google map


Vis stort kort

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *