Headsets må ikke længere benyttes af trafikanter i Frankrig. Foto: Kocio, Creative Commons.

Er du en af de mange danskere, som skal på bilferie i Frankrig denne sommer? Så skal du være opmærksom på, at en ny lov netop er trådt i kraft, der forbyder al brug af headsets under kørsel.

Straffes med høj bøde

Den nye lov mod brug af headset trådte ifølge FDM i kraft den 1. juli 2015. Overtræder du forbuddet kan du se frem til en bøde i størrelsesordenen af 1000 danske kroner.

Der kan dog gives rabat, så du “kun” skal af med ca. 670 kr., hvis du betaler bøden inden for 15 dage.

Forbud gælder alle trafikanter

Mens det herhjemme fortsat er tilladt at benytte headset under kørsel, har myndighederne i Frankrig vurderet, at det er til fare for trafiksikkerheden.

“Begrundelsen for det nye forbud er, at man vil undgå udstyr, der begrænser førerens opmærksomhed og hørelse. I udmeldingen fra de franske myndigheder lyder det, at forbuddet gælder alle trafikanter, uanset om man er bag et rat eller et styr. Det vil sige, at forbuddet også gælder cyklister og motorcyklister. Kører man på cykel i Frankrig i ferien, skal man altså huske, at man ikke må have høretelefoner i” forklarer Dennis Lange, jurist ved FDM.

Samtale og musik stadig tilladt

Det nye forbud betyder dog ikke, at køreturen i Frankrig skal foregå i stilhed. Det er stadig tilladt at modtage og besvare opkald, hvis din telefon er knyttet til bilens højtalere, ligesom det naturligvis også er i orden at høre musik via bilens højtalerne.

Læs mere om færdselsreglerne i Frankrig

Bestil billig billeje i Frankrig

Vil du have mest mulig ud af din ferie i Frankrig. I søgemaskinen her på siden kan du nemt finde den billigste billeje i Frankrig fra en bred vifte af store og små biludlejningselskaber.

Med din egen lejebil har du den ultimative frihed til at opleve Frankrigs mange seværdigheder i dit eget tempo. Læs for eksempel om at udforske Den Franske Riviera med billeje

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *