Benediktinerklosteret på Mont Saint Michel. Foto: Nicolas Raymond , Creative Commons.

En af Frankrigs største seværdigheder, Mont Saint-Michel i Normandiet, er efter 10 års restaureringsarbejde nu ført tilbage til sin oprindelige form.

Tidevandet sættes fri

Den berømte klippeø som ligger i Saint Malo-bugten en times kørsel nord for Rennes, har siden 1875 været forbundet med fastlandet af en lang dæmning. Men denne er nu efter 20 års undersøgelser og 10 års restaureringsarbejde fjernet og erstattet af en bro, så tidevandet igen har helt frit spil omkring Mont Saint Michel.

Den nye bro som har genskabt Mont Saint Michel’s maritime karakter vil kun blive benyttet af shuttlebusser, ligesom du kan vælge at spadsere over den.

Et af Frankrigs vidundere

Mont Saint Michel domineres af et benediktinerkloster fra 1000-tallet, der er omgivet af en lille by. Alt sammen er omgivet af en mur, der sammen med tidevandet beskyttede øens indbyggere.

Klippeøen blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1979 og er en af Frankrigs mest populære seværdigheder med 2,5 millioner besøgende årligt. Med den nye bro får du fremover chancen for at opleve det imponerende tidevandsfænomen på nærmeste hold.

Nedenfor kan du se landskabet omkring øen ved ebbe. Træk i billedet for at se hele panoramaet.

Du kan finde mere information om Mont Saint Michel på den officielle hjemmeside her

Bestil billig billeje i Frankrig

Den smukke klippeø i Normandiet er blot en af mange enestående seværdigheder, du kan opleve med billig billeje i Frankrig.

Bestil din lejebil i søgemaskinen her på Billeje.info, hvor du nemt kan sammenligne priser fra både store og små biludlejningsfirmaer i Frankrig.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *