Côte d'Azur. Foto: Jakob Montrasio, Creative Commons.

En bilferie langs Den franske Riviera er en chance for at opleve noget af det bedste Sydeuropa kan byde på. Glæd dig til en rejse med masser af skønne strande, kulinariske oplevelser og ikke mindst solskin.

Côte d’Azur – Den azurblå kyst

Den franske Riviera starter egentlig først ved grænsen til Italien, men har du tiden til det, bør du unde dig selv at begynde din bilferie et stykke inde i Italien. Tag for eksempel dit udgangspunkt i Genova og start her med at suge byens kultur til dig, før du begiver dig vestpå ned langs kysten mod Frankrig.

Gør dit sidste stop før du når ind i Frankrig i Monte Carlo, som ligger i fyrstedømmet Monaco. Byen er måske ikke et sted, man har lyst eller råd til at bruge hele sin ferie. Men det er værd at bruge en dag på at opleve glamouren i den berømte kasino-by.

Herefter kommer du til den rigtige franske riviera, også kaldet Côte d’Azur. På denne kyststrækning venter der dig byer som Nice, Cannes, Saint-Raphael og St. Tropez.

Turen langs Den franske Riviera byder ikke blot en perlerække af smukke byer, men også afvekslende natur og ikke mindst kan du undervejs naturligvis nyde det solrige Middelhavsklima på dejlige badestrande ved det azurblå vand, som har givet kysten den navn. Nyd friheden på en bilferie til at følge pludselige indskydelser og for eksempel udforske den lokale gastronomi på forskellige restauranter. Trænger du til lidt afkøling er det med din egen lejebil desuden nemt at tage på ture op i de nærliggende provencalske alper.

Tag dig god tid

Der findes motorvej som gør det muligt at tilbagelægge turen langs kysten på blot en dag. Men brug hellere god tid på at følge kystvejen, som nok er længere og mere trafikeret, men som også meget mere seværdig.

Sommeren er lang på Côte d’Azur, men det kan anbefales at undgå rivieraen i august, da dette er højsæson med mange besøgende på denne strækning.

Bestil billig billeje i Frankrig

Vil du selv se, hvorfor Den franske Riviera er et af verdens mest elskede rejsemål? Der er flere lavprisflyselskaber som flyver til det sydlige Frankrig, og benytter du billig billeje er det nemt at opleve det bedste området har at byde på.

I søgemaskinen her på Billeje.info kan du nemt finde den billigste billeje i Frankrig. Søgemaskinen har altid de bedste tilbud fra biludlejningsfirmaer i alle større lufthavne og byer, så du hurtigt kan finde den billigste bil til din ferie.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *