I Tyskland vil man gerne se flere biler som den populære Tesla Model S på vejene de kommende år. Foto: werner hillebrand-hansen, Creative Commons.

Hvis Tyskland skal leve op til sin målsætning om at reducere udledningen af CO2 med op til 95 procent inden 2050, kan det blive nødvendigt med krav om at alle nye biler fra 2030 skal være udledningsfri.

Ingen udledning fra biler i 2050

Det er den tyske vice-økonomiminister, Rainer Baake, der udtaler, at et forbud kan komme på tale.

“Faktum er, at der slet ikke har været nogen reduktion i CO2-udledningen fra transport siden 1990,” forklarede han fornylig til den tyske avis Tagesspiegel.

Tyskland er medlem af ‘International Zero-Emission Vehicle Alliance’, som består af en gruppe lande, der har har en målsætning om at alle personbiler skal være udleningsfri i 2015. I Europa omfatter gruppen også Storbritannien, Holland og Norge.

Der er i Tyskland i dag omkring 45 millioner køretøjer, hvoraf blot 150.000 er hybridbiler og 25.000 el-biler. Ved hjælp af støtteordninger håber regeringen, at der i 2030 vil 6 millioner el- og hybridbiler på landets veje.

Forbud mod gamle dieselbiler i storbyer

Bevægelsen mod mere miljørigtige biler ses og ved, at man i Rotterdam tidligere i år indførte et forbud i byens gader mod dieselbiler fra før 2001 for at reducere luftforureningen.

Tilsvarende har bystyret i Paris og den norske regering udtrykt deres hensigt om at forbyde dieselbiler i den nærmeste fremtid.

Find billig billeje i Tyskland

Skal du til Tyskland på ferie eller forretning? Så bestil din lejebil i søgemaskinen her på siden.

Søgemaskinen fra CarTrawler finder hurtigt de billigste priser på billeje i Tyskland fra en lang række biludlejningsselskaber i alle større lufthavne og byer. Så kan du nemt finde det aktuelt bedste tilbud på den lejebil, som lever bedst op til dine behov.

Vidste du også, at det ofte kan betale sig at skifte til en lejebil, hvis du er på vej på bilferie sydpå? Mange glemmer således, at det ikke kun udgiften til brændstof, som skal regnes med i feriebudgettet. Slidtage og værditab på bilen gør, at det i mange tilfælde bedre kan betale sig at leje en bil i for eksempel Flensborg og fortsætte sydpå herfra i den.

Undgå værditab på bilferien med billeje fra Flensborg

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *