, Ny lavprisrute fra København til ItalienItaliens største lufthavne. Klik på kortet for fuld størrelse. Kilde: ZH, Creative Commons.

Det rumænske lavprisflyselskab Blue Air åbner til marts næste år en ny rute fra Københavns Lufthavn til Torino. Dermed vil du kunne flyve til 12 destinationer i støvlelandet fra København. Få et overblik her over alle flyruter til Italien her og bestil en lejebil til din rejse.

Mange veje til Italien fra Københavns Lufthavn

Blandt de syv flyselskaber som allerede har ruter til Italien fra København, er easyJet, Norwegian, Ryanair. Det er derfor ofte muligt at rejse ganske billigt til adskillige italienske byer,

Fra Københavns lufthavn kan du flyve til følgende destinationer og lufthavne: Bologna, Catania, Milano-Bergamo, Milano-Malpensa, Napoli, Palermo, Pisa, Rom-Ciampino, Rom-Fiumicino, Torino (2017), Pescara, Venedig, Verona og Olbia Lufthavn.

Du kan således flyve til de fleste regioner i Italien fra København. Hvis du for eksempel skal på ferie i Rom, er det naturligvis mest oplagt at flyve til en af hovedstadens lufthavne. Men måske er du mere i tvivl om, hvilke lufthavn, du skal vælge til landets andre populære rejsemål. Derfor har vi nedenfor lavet en oversigt over populære rejsemål nær de 14 lufthavne i Italien med forbindelse fra København. (Oversigten er ikke fuldstændig, og med billeje er det normalt ikke noget problem at vælge en lufthavn nogle timers kørsel fra det endelige rejsemål).

Bologna Lufthavn

Lufthavnen ligger i regionen Emilia-Romagna, som er tæt på nogle af Italiens mest populære rejsemål. Udover selve regionshovedstaden Bologna, som ligger blot 11 km væk, er denne lufthavn for eksempel et godt udgangspunkt, hvis du rejser til Parma (95 km), Firenze (106 km), Rimini (126 km) eller Venedig (156 km).

Catania Lufthavn

Skal du holde ferie på den østlige eller sydlige del af Sicilien, vil Catania Lufthavn på øens østkyst ofte være det mest naturlige valg. Selvom der både kører busser og tog rundt til store dele af øen, kan offentlig transport være en langsommelig affære, og mange mindre landsbyer har desuden kun få eller ingen forbindelser. Derfor vælge mange rejsende da også at fortsætte med billeje fra lufthavnen, som betjenes af et bredt udvalg af biludlejningsfirmaer.

Milano-Bergamo og Milano-Malpensa

Skal du på shopping i Italiens modeby nummer 1, bliver det ikke meget nemmere end at flyve til en af byens to internationale lufthavne. Lombardiet er dog meget mere end shopping og stobyliv. Det er også i denne region, du finder smuk natur i form af for eksempel Comosøen (80 km) og Gardasøen (160 km). Skal du på badeferie ved den italienske riviera (178 km), er lufthavnene ved Milano ligeledes et godt valg.

Napoli Lufthavn

Der er kun få kilometer fra Napoli Lufthavn ind til byen, men for ferierejsende er lufthavnen også porten til den smukke Amalfikyst (73 km). Det er også i denne del af landet, det berømte Pompei ligger.

Palermo Lufthavn

Palermo Lufthavn er Siciliens næststørste målt på antallet af passagerer. Skal du holde ferie på den vestlige eller nordlige del af øen, er lufthavnen det naturlige valg, hvis du flyver fra København.

Pisa Lufthavn

Det er næsten et must at tage en tur ind til byen (11 km) for at se det skæve tårn, hvis du lander i Pisa Lufthavn. Men det er dog ikke kun for at se det berømte vartegn, at mange vælger denne lufthavn. Har du en lejebil til rådighed, er det nemt at komme videre herfra til blandt andet Lucca (43 km) og Firenze (111 km). Inden for relativ kort køreafstand er også Cinque Terre (112 km) med sine fem små charmerende byer.

Pescara Lufthavn

Dette er den eneste internationale lufthavn i regionen Abruzzo. Er du på udkig efter en badeferie i Italien, er Pescara et godt bud. Byen ligger lige ud til Adriaterhavet med fine sandstrande.

Torino

Torino. Foto: Maëlick, Creative Commons.

Torino Lufthavn

Når Blue Air næste forår begynder deres flyvninger til Torino Lufthavn, er det en chance for at rejse billig til regionen ved foden af bjergene, Piemonte. Lufthavnen er om vinteren populær blandt skiturister, der skal på ski i Alperne, men der om sommeren er mange, som fortsætter fra lufthavnen til naboregionen Ligurien for at nyde strandlivet.

Venedig Lufthavn

Venedig Lufthavn ligger ganske tæt ved den berømte kanalby. Skal du bruge hele ferien i den romantiske by, giver det ikke meget mening at leje en bil, da biler er bandlyst i den gamle by. Har du til gengæld planer om at fortsætte til en af de andre populære byer eller områder i denne del af Italien, er billeje ikke blot ofte den hurtigste, men også mest komfortable transportform. Med en bil til rådighed ligger Venedig Lufthavn godt placeret i forhold til blandt andet Treviso (30 km), Vicenza (74 km), Dolomitterne (149 km) og Gardasøen (165 km).

Verona Lufthavn

Udsøgt gastronomi, opera i verdensklasse og et væld af historiske seværdigheder gør Verona til et perfekt rejsemål for ægte livsnydere med smag for kulturelle oplevelser. Lufthavnen som ligger blot 7 km fra centrum, ligger dog også godt placeret, hvis du for eksempel er på vej til Gardasøen (16 km).

Olbia Lufthavn

Den sidste lufthavn i vores oversigt ligger på Sardinien på den smukke kyststrækning Costa Smeralda. Øen er på flere områder meget unik og skiller sig ud i forhold til resten af Italien. Lejer du en bil i Olbia lufthavn, har du både friheden til at opleve alle de fantastiske strande – der er mange – og til at besøge de små landsbyer for at opleve det autentiske Sardinien.

Find og bestil billig billeje i Italien

Alle større italienske lufthavne betjenes normalt af adskillige biludlejningsfirmaer. Derfor er det en fordel at bruge søgemaskinen her på siden til at finde den billigste billeje i Italien. Søgemaskinen fra CarTrawler indhenter tilbud fra både store og små biludlejere i lufthavnen, så du nemt kan sammenligne priser på netop den type lejebil, du ønsker.

Er det første gang, du skal køre bil i Italien, vil vi anbefale dig at læse vore artikel om de italienske færdselsregler.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *