SEAT Leon som er det spanske svar på Volkswagen Golf, er en praktisk og solid mellemklasse bil, der er stor nok til at appellere til familier, men samtidig har skarpe køreegenskaber og god økonomi. Senest har det italienske politi taget modellen til sig i en skudsikker udgave.

Skudsikker SEAT

SEAT Leon er siden fødslen i 1998 kommet i adskillige versioner, der ganske vist deler en stor del af deres teknik med VW-familiens Golf-model, men er kendt som for at have lidt mere sydlandsk temperament i designet.

Udover praktiske hensyn til driftsøkonomi, rummelighed osv., ligger SEAT ifølge egne beskrivelser også vægt på at Leon-modellen udstråler en høj grad af æstetik og tilbyder en snert af hverdagsluksus.

Æstetikken har dog nok ikke haft førsteprioritet i udviklingen af den specialudgave af Leon-modellen, som den italienske politistyrke skal bruge fremover. Polizia di Stato og Carabinieri får således en særligt pansrede udgave af SEAT Leon, der blandt andet kan modstå forbrydernes kugler og har fået indbygget en fængselscelle på bagsædet.

Udover udviklingen af den nye politibil har SEAT desuden udsat bilen for en lang række test såsom åbning og lukning af dørene 100.000 gange og kørsel på 30.000 kilometer kun med stop for at tanke bilen, samt en “dynamiske test” – en simuleret biljagt med høj hastighed.

Vil du gerne undgå at stifte bekendtskab med det italienske politi, kan du med fordel tjekke vores guide til færdselsregler i Italien.

Priser på billeje i Italien

De er heldigvis de færreste, som har brug for en skudsikker bil. Men en almindelig lejebil er derimod det oplagte valg for de fleste, som ønsker at få det optimale ud af en rejse i Italien.

Brug søgemaskinen her på siden til at finde den billigste billeje i Italien. Søgemaskinen finder billige lejebiler fra både store biludlejningsselskaber som Avis, Hertz og Europcar, men også en lang række lokale udlejere, som ofte også har gode tilbud.

Du kan desuden bruge filterfunktionen til at finde bestemte biltyper, hvis du for eksempel er på udkig efter en mellemklasse bil som for eksempel en SEAT Leon eller VW Golf.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *