Udlev drømmen om at sidde bag rattet i en cabriolet med billeje!

Donald Trump fik forleden med et enkelt Twitter-opslag aktierne hos flere af de store tyske bilproducenter til at falde. Det skete da den amerikanske præsident truede med at pålægge biler fra EU, som eksporteres til USA, en straftold på 20 procent. Gøres der alvor af truslen, kan det ifølge iagttagere blandt andet være dødsstødet for eksporten af europæiske cabriolet’er til USA.

Vil gøre ondt på Europas bilindustri

Flere iagttagere har set netop den europæiske eksport af biler til USA som et åbenlyst mål for en optrapning af handelskrigen, da biler udgør en af de allerstørste eksportkategorier fra Europa til USA. Skal du bruge en lejebil i USA, vil straftolden dog næppe i første omgang være noget du mærker til, da europæisk producerede biler normalt ikke udgør en stor del af de amerikanske biludlejningsfirmaers flåder.

Hvilken bil skal jeg leje i USA?

Men handelskrigen kan alligevel få betydning for nogle kategorier af lejebiler i USA. Produktionen af cabriolet’er i Europa og eksporten af disse til USA har for eksempel i forvejen de senere år oplevet en nedgang. En markant toldforhøjelse kan være det, der giver det endelige dødsstød til denne niche-produktion. Det vurderes således, at der ikke er mulighed for at erstatte det amerikanske marked med det asiatiske vækstmarked. Her er det ubønhørlige solskin og luftforurening ikke så velegnet til biler uden tag.

Europæiske bilmærker har fodfæste i USA

Typisk vil du opleve, at biludlejningsfirmaer i USA primært har biler produceret af General Motors, Ford og Chrysler i deres sortiment. Men der er naturligvis også udlandske modeller iblandt. Selvom eksporten af europæiske biler fra Europa til USA helt skulle stoppe, vil det da nok heller ikke betyde, at du ikke længere vil kunne leje bil fra en af de velkendte europæiske bilfabrikanter som BMW, Daimler eller Volkswagen. Disse har således allerede etableret fabrikker i det sydlige USA.

Route 66 i USA

Følg for eksempel Route 66 med billeje fra Los Angeles. Foto: Randy Heinitz, Creative Commons.

Bestil billig billeje i USA

Skal du på bilferie i USA? Så brug søgemaskinen øverst her på siden til at finde og bestille den billigste billeje. Med blt en enkelt søgning i den anerkendte søgemaskine fra CarTrawler får du hurtigt en oversigt over de bedste tilbud fra en stribe store og små biludlejere i USA. Det inkluderer naturligvis alle de store selskaber som Enterprise, Avis, Hertz og Budget, men også mindre, lokale firmaer, som ofte også har konkurrencedygtige priser.

Tre fantastiske roadtrips med billeje i USA

Uanset om du rejser alene eller skal afsted med hele familien, er billeje opskriften på en oplevelsesrig ferie i USA. Selvom der findes offentlig transport i form af busser og tog, er infrastrukturen i “Guds eget land” i høj grad lagt an på billisme. Det betyder, at det både er nemt at komme omkring i bil, og at det samtidig ofte i praksis er den eneste mulighed for at nå rundt til alle seværdigheder.

Er det første gang, du skal på bilferie i USA? Så læs vores guide til færdselsregler i USA.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *