Enterprise Holdings har netop fejret åbningen af deres udlejningskontor nummer 10.000. Det amerikanske biludlejningsselskab, som står bag datterselskaberne Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental og Alamo Rent A Car, er den største biludlejer i Nordamerika. Du kan finde deres tilbud på lejebiler i søgemaskinen her på siden.

Enterprise rent a car – fra 1 til 10.000 på 61 år

Enterprise blev startet i St. Louis, Missouri af Jack Taylor i 1957, der senere gav sit nye firma navn efter krigsskibet USS Enterprise, som han havde tjent på under 2. verdenskrig. Det nye udlejningsfirma, der blot rådede over syv biler, valgte fra starten, at firmamottoet skulle være “Sæt kunder og ansatte først, så skal profitten nok komme”.

Om ære skal tilskrives mottoet eller Jack Taylor’s arbejdsdisciplin fra sin tid i flåden er uvist, men sikkert er det, at han og Enterprise rent a car ramte et uudnyttet marked for leje af biler. Jack Taylor døde i 2016 94 år gammel, som mangemilliardær (målt i dollars). Han stod på det tidspunkt i spidsen for et biludlejningsselskab, der havde opnået suveræn dominans på det amerikanske hjemmemarked, hvor det er dobbelt så stort som både Hertz og Avis.

Til trods for sin enorme størrelse med nu 10.000 udlejningskontorer fordelt på mere end 90 lande, har firmaet længe været mindre synligt end for eksempel konkurrenterne Hertz og Avis. Det skyldes til dels, at Enterprise traditionelt har valgt at satse på udlejningskontorer i bymidten og ude i forstæderne fremfor i lufthavne. Det var således først i 1995, at Enterprise begyndte at tilbyde billeje med afhentning i lufthavne. Opkøbet af National Car Rental og Alamo Rent A Car i 2007 skal netop ses som et forsøg på at få et mere solidt fodfæste i lufthavene.

Vej i USA

Udforsk USA med billig billeje. Foto: Justin Meissen, Creative Commons.

Bestil billig billeje i USA

Enterprise’s udlejningskontor nummer 10.000 ligger i Rockville, Maryland på USA’s østkyst. Det er da også stadig på hjemmemarkedet, at Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental og Alamo Rent A Car er dominerende. Der er dog også mange andre spillere på markedet for biludlejning i USA. For dig som har brug for en lejebil til rejsen i USA, betyder det, at der som regel er gode muligheder for at finde et gode tilbud på billeje.

Skal du på bilferie i USA, kan du allerede hjemmefra finde den billigste pris på netop den bil, du har brug for ved at benytte søgemaskinen øverst her på siden. Den anerkendte billeje-søgemaskine fra CarTrawler giver dig således en hurtig oversigt over de aktuelt bedste priser fra Enterprise og en lang række andre store og små biludlejere i USA. Du skal blot angive, hvor og hvor du ønsker at afhente dit køretøj.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *