Berømt klippetunnel i Dixie National Forest, som passeres på Highway 12. Foto: adifferentbrian, CC BY 2.0.

Turen fra Los Angeles til Las Vegas er en af de mest populære blandt rejsende til det vestlige USA. Men du behøver ikke stoppe, når du når til den berømte spilleby. Hvis du ikke er blevet blanket helt af på casinoet, bør du forsætte mod øst til Utah. Her findes nogle af de smukkeste landskaber, du kan opleve med billeje i USA.

Highway 12 i Utah

Highway 12 i Utah, der også er kendt som State Route 12 eller Scenic Byway 12, er på omkring 200 km. Ruten starter lidt syd for Panguitch og fører dig blandt andet til Dixie National Forest og Bryce Canyon National Park, der er kendt for sit landskab af sælsomme røde klippesøjle.

Det er dog ikke kun de fantastiske landskaber, som gør denne vejstrækning enestående i USA. Du passerer også ni små bysamfund, der er grundlagt af mormoner. Panguitch som blot har omkring 1.500 indbyggere blev for eksempel grundlagt af en dansker, Jens Nielsen, i 1864. Stopper du her eller i en af de otte andre lignende byer på din vej, har du en mulighed for at opleve et mere autentisk amerikansk hverdagsliv end i for eksempel på The Strip i Las Vegas.

Inden du ender i Torrey få kilometer vest for den imponerende Capitol Reef National Park, bør du også benytte nogle af mulighederne for at lave afstikkere fra Highway 12. Det kunne for eksempel være en tur ned ad Hole-in-the-Rock Road til Grand Staircase-Escalante for at udforske kløfter.

Læs mere om ruten på den officielle Highway 12: www.scenicbyway12.com

Highway 163

Denne strækning af Highway 163 kendes blandt andet fra filmene Forrrest Gump og Easy Rider. Foto: Navin Rajagopalan, CC BY-SA 2.0.

Highway 163 Arizona/Utah

Hvor de færreste danskere umiddelbart kender til Highway 12, vil mange kunne nikke genkende til Highway 163. I hvert fald vil mange dele af vejen kunne genkendes fra nogle af filmhistoriens største film.

Den 104 kilometer lange vejstrækning som krydser over grænsen mellem Arizona og Utah, går gennem hjertet af Monument Valley. Her er landskabet med de fantastiske klippekolosser, der er skabt af millioner af års erosion, som taget ud af en westernfilm. Det er da også her en række af de helt klassiske westerns blev optaget i sin tid. Derudover vil du ved at følge Highway 163 også passerer gennem Navajo Nation, og vil du lære mere om den oprindelige amerikanske befolkning, kan du eventuelt lægge vejen forbi Monument Valley Navajo Tribal Park. Har du tiden til det, kan det også varmt anbefales at kører videre nordpå til Canyonlands National Park og Arches National Park.

Bestil billeje i USA

Uanset hvor du ønsker at starte din bilferie i USA, bør du bestille din lejebil hjemmefra. Dels vil du så være sikker på, at der er en bil klar til dig. Derudover er det den bedste chance for at finde et godt tilbud på billeje i USA.

Du kan bruge søgemaskinen øverst her på siden til nemt og hurtigt at finde de billigste lejebiler i alle større lufthavne og byer i USA. Søgemaskinen indhenter priser fra alle de kendte biludlejere som Enterpriser, Hertz og Avis, så du slipper for selv at tjekker priser hos hver enkelt.

Er det første gang du skal køre bil i USA? Så læs vores guide til færdselsregler i USA.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *