En af de mange gamle amerikanerbiler på Cuba. Foto: M Huy Photography, Creative Commons.

Forholdet mellem USA og Cuba er langsomt men sikkert ved at blive normaliseret. USA har hævet en række rejserestriktioner og senest forlyder det, at der fra efteråret igen vil være almindelig kommercielle flyforbindelser mellem de to nationer. Mange rejser allerede nu til den caribiske ø-stat for at opleve det “ægte” Cuba, før masseturismen sætter sit præg.

Første fly til Cuba i 50 år

Et mindre antal charterflyselskaber har allerede skabt en flyforbindelse mellem Cuba og USA, men det forventes nu, at disse snart vil blive efterfulgt af almindelige rutefly fra flere af de store flyselskaber.

Det bliver i så fald første gang i over 50 år, at der vil fast ruteflyforbindelse mellem Cuba og USA, som i 1960 indførte en handelsembargo mod den kommunistiske ø.

Man regner med at der vil blive etableret over 100 daglige afgange mellem de to nationer som følge af den nye aftale. Det er fem gange flere end der er i øjeblikket.

USA genåbnede sidste sommer deres ambassade i Havana på Cuba, og der er forlydender om, at præsident Obama overvejer at besøge ø-staten i det nordlige Caribien til efteråret.

Oplev Cuba med billig billeje

Det er ikke kun den amerikanske præsident, som overvejer en rejse til Cuba. Rejsende med lyst til autentiske ferieopleveler har de seneste år i stigende grad rettet blikket mod Cuba, og det forventes at mange vil benyttet de normaliserede forhold til et besøg de kommende år.

Cuba-strand

Med din egen lejebil kan du besøge Cubas bedste strande. Foto: Nick Kenrick, Creative Commons.

Cuba er en stor ø, over 1200 km lang, og vil du have mest muligt ud af din ferie, er billeje en oplagt mulighed for at tage på eventyr. I søgemaskinen her på siden kan du nemt finde og bestille billeje på Cuba hjemmefra, så du er sikker på at have en bil til ferien.

At køre bil på Cuba

Trafikforholdene på Cuba er på nogle områder meget anderledes end herhjemme, men udviser du forsigtighed og er ekstra opmærksom, er det nemt at komme omkring i bil. Forvent at der på nogle veje er mange huller, og generelt frarådes det at køre om natten på grund af dyr på vejen og biler uden lys.

Vær også opmærksom på at du ikke kan bruge en almindelig bil-GPS til at finde rundt. Sørg derfor for at købe kort og guidebøger. Du kan dog eventuelt også bruge din smartphones GPS-funktion, sammen med et offline-kort. Med lidt eventyrlyst er en lejebil en sikker opskrift på en uforglemmelig ferie på Cuba.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *