, Privat billeje slår igennem overalt i USA

Vi har tidligere skrevet om privat billeje i USA her på Billeje.info, men dengang var der kun tale om nogle få steder i USA. Nu har en iværksætter for første gang gjort det muligt at lave biludlejning som privat person i hele USA.

Med privat biludlejning bestemmer udlejeren selv prisen, lejeren kommer til at betale. Kan de to parter blive enige om prisen, kan lejeren hente an app til sin smartphone, der gør det muligt at åbne døren og starte bilen på Chevrolet, Buick, GMC og Cadillac modeller. Ved visse andre biler skal man stadig mødes og udveksle nøgler.

Naturligvis er systemet endnu ikke på nogen måde en reel konkurrent til de etablerede billejefirmaer. Selv i store byer som New York og Los Angeles er det endnu begrænset, hvad man kan finde af muligheder gennem privat billeje. Men ideen er helt ung.

Formidlingen af kontakten mellem lejer og udlejer foregår over et website og ved hjælp af apps til forskellige mobile enheder som iPhone og Android-baserede smartphones. Selvom virksomheden bag tager 40 procent af de penge lejeren betaler, er der stadig gode penge i at leje sin bil ud.

De fleste bruger kun deres bil få timer om dagen, og mange bruger slet ikke bilen flere dage om ugen, Så er det oplagt at leje den ud og dermed tjene penge til at dække udgifter til forsikring og afbetaling på lån.

Mange er først bekymrede for at leje deres bil ud til fremmede, men systemet giver mulighed for at vurdere både lejere og udlejere – og for de 40 procent, der går til formidleren af kontakten mellem lejer og udlejer, får udlejeren også sin bil forsikret. Der er også autohjælp døgnet rundt inkluderet i lejen.

I dag har færre unge amerikanere end tidligere råd til et eje deres egen bil, og det forklarer sikkert også en stor del af den hurtige succes, privat billeje er blevet i USA.

Læs mere om privat biludlejning i USA i disse artikler:

Lej din nabos bil

Privat biludlejning i USA med billejefirmaet Getaround

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *